Kárpátok visszhangja a Velencei-tó partján

Nagyszerű kezdeményezés megvalósítójaként mutatkozik be a Déryné-program a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon, ahol a nagyközönség a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja című előadását tekintheti meg augusztus 6-án, csütörtökön, este fél kilenctől a Velencei-tó partján – adta hírül a sajtóközleményében a nemrég felavatott szabadtéri játszóhely.

Magyar Nemzet
2020. 08. 04. 15:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Déryné-program működésének célja, hogy minden állampolgár hozzáférjen minőségi előadásokhoz. A program négy alprogramjával széles körben szólítja meg a magyar színházi élet résztvevőit. A program lényege, hogy minőségi előadásokat megfelelő befogadóhelyekkel köt össze, ahol a közönség jelképes összegért láthat felejthetetlen produkciókat. Az első ilyen produkciónak a Csajághy Laura Színpad ad otthont. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok lendületes és sokszínű folklórműsort állít színpadra az országjáró alprogram részeként: a magyar nyelvterület legszebb táncait mutatja be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra. A Kárpát-medence táncait felvonultató előadásban látható a jól ismert csárdás, az erdélyi és magyar cigány táncok, valamint a világ egyik legvirtuózabb férfitánca, a legényes. Az előadás koreográfusa Zs. Vincze Zsuzsa Harangozó-díjas érdemes művész, rendező-koreográfusa Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas kiváló művész.

Szabadtéri játszóhely a Velencei-tó partján

A Csajághy Laura Színpad Kápolnásnyéken, Vörösmarty Mihály egykori otthonának épülete mögött található, nevét a költő felesége és múzsája után kapta. A szabadtéri színpad 2020. július 3-án kezdte meg működését Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde bemutatójával. A szabadtéri színpadon színházi előadásokat, koncerteket, táncelőadásokat láthat és hallhat a nagyközönség a nyári időszakban, ezen kívül több partnerségi együttműködés, fesztiválok, a térség kulturális életét színesítő kezdeményezések kötődnek tevékenységéhez.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.