Streetfotó-kiállítással és vetítésekkel vár a Budapest Rooftop Cinema

A Budapest Rooftop Cinema a hosszú hétvégén sem hagyja élmény nélkül a filmrajongókat.

Magyar Nemzet
2020. 08. 17. 22:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán, kiemelt programjuk egy kiállításmegnyitó – a múlt szombatra tervezett eseményt sajnos elmosta az eső. Egy kíváncsi fotós számára nincs őszintébb, érdekesebb, izgalmasabb hely, mint az utca. Ezért fotózza évek óta megszállottan a Budapest Street Photography Collective, azaz a BPSPC tizenkét tagja. Budapest streetfotós kollektívája, a BPSPC augusztus 19-én rooftopkiállításon mutatkozik be személyesen is. A korábban külön-külön alkotó utcafotósok tavaly novemberben álltak össze csapattá, elnevezésükkel is követve a nemzetközi „SPC” trendet. A 12 tagnak különböző a stílusa, de közös a célja: elfogadtatni és elismertetni a művészi utcafotó nagy múltú és gazdag műfaját itthon is.

Képeik eddig csak közösségi felületeken voltak megtekinthetők, most viszont megmutatják őket a város fölött lebegő tetőteraszon is. A kiállított fotók mellett a Budapest Rooftop Cinema Mammut tetőmozijában debütál majd a róluk szóló kisfilm – képvetítéssel, de lesz finom nyáreste, koccintás, a lemezeket Benski pörgeti és persze találkozhatsz az alkotókkal is. A képek a megnyitó után is megtekinthetők lesznek a Mammuttető nyitvatartási idejében.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.