Szentendre éjjel-nappal várja az érdeklődőket

Harmadik alkalommal szervezi meg az ArtKert összművészeti fesztivált MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. augusztus 28. és 30. között. Három napon át igazi kortárs találkozások várnak mindenkit.

Magyar Nemzet
2020. 08. 28. 8:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégi estéken zenével telik meg Szentendre: a Művésztelepen szombaton az Ivan & The Parazol öttagú rock’n’roll banda lép színpadra, miután a színházi múlttal bíró tagok alkotta Idegen a magyar alternatív szcéna legújabb szereplőjeként megmutatja, hogy a művészetek összekötve működnek igazán jól. Vasárnap a Meg Egy Cukorka magyar szövegű art’ rock beat zenekara után a Lóci Játszik táncoltatja meg a látogatókat. A Hangfoglaló programnak köszönhetően fellép még a The Anahit, A Bence Kalandjai és a Fiúk zenekar.

Az Ivan & The Parazol szombaton lép színpadra
Fotó: MANK

Az augusztus 28–29-i művészeti sétán a Fő téri ÚjMűhely Galériából indulva bemutatják Szentendre azon kultikus helyszíneit, amelyek híres festmények kompozícióit ihlették. A program csúcspontja a régi művésztelep felkeresése, ahol műterem-látogatás részeként személyesen is megismerhetők az ott alkotó festőművészek: Aknay János, Baksai József, Bánföldi Zoltán, Bereznai Péter, Buhály József, Csáki Róbert, Knyihár Amarilla és Krizbai Sándor várja a látogatókat.

Szentendre művészeti workshopoknak is otthont ad, amelyeken az agyagművészettől a zománcozáson, a selyemfestésen át a fotózásig vagy éppen a szitanyomásig számtalan izgalmas technikát ismerhetnek meg és próbálhatnak ki kicsik és nagyok egyaránt.

Látogatóba érkezik a művésztelepre a Képmás-est elnevezésű sorozat is, amelynek köszönhetően az érdeklődők megnézhetik a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmet, megismerhetik a Képmás magazin címlapfotósát és képszerkesztőjét, valamint Szalóki Ágival is beszélgethetnek.

A műterem-látogatás részeként személyesen is megismerhetők az ott alkotó festők
Fotó: MANK

Több izgalmas kiállításnak is helyet ad a MANK a programsorozat idején: a MANK Galériában, a Fő téri ÚjMűhely Galériában és a Szentendrei Régi Művésztelep Jeges Ernő-műtermében, valamit – a szabadtéri szobortárlat mellett – Eifert János fotóművész portréfotói is megtekinthetők a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében.

Esténként a Melléküzemág és az E. J. R. Műhely koncertje színesíti a programot, a Generációk találkozása című sorozatban pedig Krizbai Sándor festőművésszel, Krizbai Gergely „Krizbo” grafikusművésszel, valamint ef Zámbó Istvánnal és Margit Szabolccsal találkozhatnak a Szentendrére látogatók.

További részletek a MANK honlapján olvashatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.