Temesi Berci új lemezén eltűnik a távolság

Szimfonikus dupla nagylemezt készít Temesi Berci basszusgitáros-dalszerző, zenei rendező. Az egyik lemezen kizárólag instrumentális szerzemények kapnak helyet, míg a másikon énekesek is szerepelnek. Az album Eltűnik a távolság című dalához – amely már minden ismert online zenei platformon elérhető – videóklip is készült.

Breuer Csilla
2020. 08. 17. 13:47
null
Temesi Berci Fotó: Tóth Mátyás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Temesi Berci szólókarrierjének negyedik albuma kizárólag szimfonikus hangszerelésű dalokat fog tartalmazni, és a munkálatokban csaknem száz művész működik közre Magyarországról, Németországból és Svédországból.

Az őszre várható Symphosium 40 (az alkotó októberben lesz negyvenéves) egyik korongján csak basszusgitár központú instrumentális szerzemények, míg a másikon énekesekkel rögzített dalok szerepelnek majd szimfonikus hangszerelésben. A klasszikus zenészek az ország legismertebb szimfonikus zenekarainak tagjai, de ebben a felállásban kizárólag a lemez kedvéért játszottak együtt.

Temesi Berci

Fotók: Tóth Mátyás

A másfél éve készülő Symphosium 40 című dupla lemez első nyilvánosságra hozott dalát, az Eltűnik a távolságot, Temesi Berci és az Andreas Björkman–Adriana Pupavac svéd szerzőpáros komponálta. A szimfonikus hangszerelés Bubenyák Zoltán, a partitúra Werner Gábor, a dalszöveg Lombos El Marci munkája. Hegedűn közreműködik a Peet Project zenekar alapítója, Ferencz Péter, az énekesnő pedig Bencsik Tamara, aki jelenleg Németországban él.

– A távolságok leküzdését, az alkotni vágyást és a különböző nemzetiségek zenei összefogását példázza ez a közös dalunk. Azt szerettük volna szemléltetni, hogy bár messze vagyunk egymástól, ha igazán alkotni szeretnénk, a jelenlegi helyzet sem gátol meg minket abban, hogy a távolságokat leküzdve, kreatív módon hagyjunk lábnyomot a művészeti tevékenységünkkel – mondta Temesi Berci.

Bencsik Tamara

Az Eltűnik a távolság című dalhoz – amely már minden zenei platformon elérhető – videóklip is készült. Temesi Berci és Bencsik Tamara jeleneteit a kijárási korlátozások után rögzítették Budapesten, a többi közreműködő pedig saját magáról küldött rövid videókat arról a helyről, ahol él és alkot, így tüntetve el együtt a távolságokat. A Symphosium 40 című dupla lemez a tervek szerint október 4-én jelenik meg.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Br54QQOF2X0&feature=youtu.be[/embed]

Egy sokoldalú művész és oktató

Temesi Bertalan magyar basszusgitáros, zenei rendező, producer, zenekarvezető, session-zenész, basszusgitár-instruktor. 2012-ben Artisjus-díjat és a Magyar Jazz Szövetség különdíját vehette át. 2013-ban Smoothjazz dalszerzői díjat kapott. 2017-ben a Jazzy Dalverseny kiemelt díjazottja. 2001 óta több mint százötven növendékkel foglalkozott. Az NKA Hangfoglaló Program (régebben : Cseh Tamás Program ) mentora, zsűritagja 2013 óta. A Hangszert a kézbe zenei reformoktatási program előadója az elmúlt években országszerte több mint 75 ezer gyereknek tartott előadást.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.