Tizenhárom magyar versenymunka a Pesti Vigadóban

Kiállítás nyílik a Pesti Vigadóban augusztus 17-én, a tavalyi Pozsonyi Illusztrációs Biennálé nemzetközi díjazottainak és magyar résztvevőinek munkáiból.

Magyar Nemzet
2020. 08. 09. 8:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy hagyományú és nemzetközileg is a leggazdagabb, legrangosabbnak számító Pozsonyi Illusztrációs Biennáléra 2019-ben Magyarországról tizenhárom illusztrátor kereken húsz könyv illusztrációjával nevezett. A kiállítást tavaly ősszel rendezték a pozsonyi várban, s azon valamennyi kontinens szinte valamennyi országának legfrissebb, legkiválóbb gyermekkönyv-illusztrációit bemutatták. Szám szerint 3056 illusztrációt, 539 könyvből, 47 ország 416 alkotójától.

Magyarországról a Magyar Gyermekirodalmi Intézet évente megrendezett könyvszemléinek szakmai zsűrije segítségével kért fel tizenhárom alkotót a részvételre, akik az előző két évben megjelent munkáikból, legfeljebb két könyvük illusztrációiból állíthatták össze pályaműveiket. A pozsonyi biennálén nemcsak az illusztrációk voltak megtekinthetők, hanem a könyvek is, amelyekben a munkáik szerepeltek.

A kiállítás augusztus 17-én, 18 órakor nyílik a Pesti Vigadó 5. emeleti kiállítóterében. A kiállítást Révész Emese művészettörténész, a magyar nevezéseket összeállító szakmai zsűri tagja nyitja meg. A megnyitón közreműködik Hajduk Károly színművész. A kiállítás megtekinthető a Vigadó nyitvatartási idejében, az egész épületben érvényes 500 forintos látogatói jeggyel, szeptember 6-ig. A szervezők szombatonként 16 órától tárlatvezetést, workshopot is hirdetnek erre az időszakra a Magyar Gyermekirodalmi Intézet Facebook-oldalán.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.