időjárás 8°C Árpád 2023. március 31.
logo

Tizenhárom magyar versenymunka a Pesti Vigadóban

Magyar Nemzet
2020.08.09. 08:30
Tizenhárom magyar versenymunka a Pesti Vigadóban

Kiállítás nyílik a Pesti Vigadóban augusztus 17-én, a tavalyi Pozsonyi Illusztrációs Biennálé nemzetközi díjazottainak és magyar résztvevőinek munkáiból.

A nagy hagyományú és nemzetközileg is a leggazdagabb, legrangosabbnak számító Pozsonyi Illusztrációs Biennáléra 2019-ben Magyarországról tizenhárom illusztrátor kereken húsz könyv illusztrációjával nevezett. A kiállítást tavaly ősszel rendezték a pozsonyi várban, s azon valamennyi kontinens szinte valamennyi országának legfrissebb, legkiválóbb gyermekkönyv-illusztrációit bemutatták. Szám szerint 3056 illusztrációt, 539 könyvből, 47 ország 416 alkotójától.

Magyarországról a Magyar Gyermekirodalmi Intézet évente megrendezett könyvszemléinek szakmai zsűrije segítségével kért fel tizenhárom alkotót a részvételre, akik az előző két évben megjelent munkáikból, legfeljebb két könyvük illusztrációiból állíthatták össze pályaműveiket. A pozsonyi biennálén nemcsak az illusztrációk voltak megtekinthetők, hanem a könyvek is, amelyekben a munkáik szerepeltek.

A kiállítás augusztus 17-én, 18 órakor nyílik a Pesti Vigadó 5. emeleti kiállítóterében. A kiállítást Révész Emese művészettörténész, a magyar nevezéseket összeállító szakmai zsűri tagja nyitja meg. A megnyitón közreműködik Hajduk Károly színművész. A kiállítás megtekinthető a Vigadó nyitvatartási idejében, az egész épületben érvényes 500 forintos látogatói jeggyel, szeptember 6-ig. A szervezők szombatonként 16 órától tárlatvezetést, workshopot is hirdetnek erre az időszakra a Magyar Gyermekirodalmi Intézet Facebook-oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.