Újabb kulturális tér őszre a művészek támogatására

A pandémia miatt korlátozott fellépéshez jutó művészeket támogatna a Hill Bowling Kulturális Központ, amely szeptembertől változatos programokat ígér a második kerületben. A mintegy 80-100 főt befogadni képes rendezvényteret Magyar Róbert operaénekes találta meg a kultúraközvetítés kicsit személyesebb színteréül, és több mint két hónapig, majd minden nap jelentkező esteket ígér különös hangsúllyal a dzsessz és a komolyzene műfajára.

Szilléry Éva
2020. 08. 27. 9:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Több mint negyven éve állok színpadon, ebből tíz évet a Magyar Állami Operaház színpadán. Pontosan tudom, mit jelent az, amikor a művészek fellépés nélkül maradnak, ráadásul egy olyan bizonytalan időszakot él meg a kulturális élet, mint napjainkban, amelyre korábban aligha volt példa – fogalmazott Magyar Róbert operaénekes, aki a korlátozott lehetőségek között maradt előadóművészek iránti együttérzés okán kezdett bele a budai kulturális központ programsorozatába.

Elsősorban zenei estekkel készülnek, amelyben a dzsessz és a komolyzene kiemelt hangsúllyal lesz jelen. Páros hétfőn a dzsessz szerelmeseit várják olyan művészek, mint Micheller Myrtill, Gayer Ferenc bőgős és csapata. A páratlan hetek hétfői pedig a színészeké: ezeken a napokon személyesebb hangvételű beszélgetéseket ígérnek a szervezők a művészekkel. Meghívták mások mellett Gáspár Sándort, Koltay Róbertet és Nemcsák Károlyt is.

Kedd esténként komolyzenei élő koncerttel várnak, az első esten Oravecz György zongoraművész elsősorban Liszt-műveket játszik. Ezekre a napokra várják Bábel Klára hárfaművészt és Bretz Gábor operaénekest. Szerdánként a művészeti élettől elrugaszkodva az érdekes, ismert emberek beszélgetős műsorában mások mellett az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan és Dóczi István vízilabdás szerepel.

Bábel Klára hárfaművész is a fellépők között lesz
Fotó: Havran Zoltán

Csütörtöktől a könnyedebb szórakoztatásé a terep, hétvégén pedig a magyar nóta híveinek szeretnének élményt adni a szervezők. Ifj. Berki László – a Száztagú Cigányzenekar vezető prímása – felelne az ebéd melletti önfeledt szórakoztatásért.

A Hill Bowling Kulturális Központ csapata november végéig tervez a programsorozattal, amely szeptember 8-án debütál a rendezvénytérben. Magyar Róbert arra számít, ha életbe is lépnek korlátozások addig, a kétszáz fő alatti rendezvényeket megtarthatják majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.