Koronagálát tart az Opera a Mozdonycsarnokban

Mozart, Rossini, Verdi, Wagner és Puccini legnépszerűbb áriái is felcsendülnek zongorakísérettel, több mint két tucat kiváló magyar operaénekes tolmácsolásában, a Magyar Állami Operaház Énekkarának közreműködésével 2020. szeptember 7-én 19 órától az Eiffel Műhelyház Mozdonycsarnokában. Az ingyenes koncert előzetes regisztrációhoz kötött.

Magyar Nemzet
2020. 09. 01. 20:30
null
Az Eiffel Műhelycsarnok este Fotó: Nagy Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványhelyzet miatt az Eiffel Műhelyház – Mozdonycsarnok hivatalos átadása ugyan néhány hónapot csúszik, az augusztus végi Parkfoglaló gála után azonban a Magyar Állami Operaház most is meg szeretné ünnepelni új épületkomplexumának megvalósulását. Az esten fellépő művészek a magyar és az európai operairodalom jól ismert és közkedvelt áriáit adják elő, kiegészítve kortárs magyar operák részleteivel, sőt ritkán hallható különlegességekkel is.

Az Eiffel Műhelycsarnok este
Fotó: Nagy Attila

A kétrészes műsorban fellép Alexandru Agache, Balczó Péter, Balga Gabriella, Boncsér Gergely, Boross Csilla, Bretz Gábor, Cser Krisztián, Fekete Attila, Gál Erika, Haja Zsolt, Kálmán Péter, Kálmándy Mihály, Kiss Tivadar, Komlósi Ildikó, Kovács István, Kovácsházi István, László Boldizsár, Létay Kiss Gabriella, Megyesi Zoltán, Miklósa Erika, Palerdi András, Rácz Rita, Sümegi Eszter, Szappanos Tibor, Szántó Andrea, Szegedi Csaba, Szemere Zita, Szerekován János és Váradi Zita, míg a két rész zárószámaiban az Opera Énekkara is képviselteti magát.

A koncerten részletek hangzanak el például Mozart Don Giovanni és Figaro házassága, Rossini A sevillai borbély, Verdi Rigoletto és Traviata, Puccini Manon Lescaut, Bohémélet és Pillangókisasszony, valamint Wagner Tannhäuser című operáiból. Emellett a Bánk bán, az Andrea Chénier és a Gioconda népszerű dallamai, továbbá Antonio Carlos Gomes Salvator Rosa, valamint Gyöngyösi Levente A Mester és Margarita című művének egy-egy áriája is megtalálható a programban.

Egy nappal korábban, vasárnap a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor) és Gyermekkara (karvezető: Hajzer Nikolett) Stefan Soltész vezényletével, Bátori Éva, Meláth Andrea, Rálik Szilvia, Sáfár Orsolya, Szántó Andrea, Palerdi András és Pataky Dániel közreműködésével szintén az Eiffel műhelyházban tartja Mahler 8. szimfóniájának nyilvános főpróbáját. A monumentális Ezrek szimfóniája, amely premierként október 1-jén hangzik el ugyanott, regisztrációhoz kötve ingyenesen meghallgatható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.