időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Emlékezz! – A Hungarica új videót készített 1956 tiszteletére

Pataki
2020.10.23. 11:59
Emlékezz! – A Hungarica új videót készített 1956 tiszteletére

„A kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen 1956. október 23-án kirobbant forradalom és fegyveres felkelés elemi erejű példázata a magyar nép szabadságvágyának. Ezzel a dallal szeretnénk tisztelegni a hősök előtt” – közölte a Hungarica. A zenekar történelmi ihletésű videóval jelentkezett az '56-os forradalom és szabadság ünnepnapjára. Az énekes poszton újból az alapító énekes, Sziva Balázst (Romer) lehet hallani, akivel most az Emlékezz! című dalt rögzítették újra az október 23-i forradalom emlékére.

 

mésszel leöntött testek a járdán

sortűz után a csend

zászlón a lyuk

Jézus sebe

keresztre feszítve lent

a magyarok Istenét hívja

vérét ontva egy nemzet

emlékezz a tankok csövére

és arra, hogy Budapestet

hogyan lőtték romhalmazzá

lobogjon a gyertyaláng

azokért, akik életüket adták

teérted, Magyarország

 

A dal a 2007-es Nem keresek új hazát című lemezen jelent meg Nagy Feró vendégszereplésével, a friss változat pedig egyben első előfutára a decemberben érkező 15 éves jubileumi lemeznek, melyről hamarosan új dallal és videoklippel is jelentkeznek.

[embed]http://youtu.be/EGdpkahwUxA[/embed]

 

Mentes Norbert (Moby Dick) gitáros, a mellé újra felsorakozott Sziva Balázs énekes és Vörös Gábor basszusgitáros, valamint Kiss Dániel dobos a napokban fejezik be a munkát a Hungarica 15 éves jubileumára megjelenő, a korai lemezekre épülő gyűjteményes albumán. A számokat egytől egyig újrakeverték, valamint új felvételek is helyet kapnak majd a korongon. A hangzásért az a Scheer „Max” Viktor zenei rendező felel, aki korábban többek között a Tankcsapda, a Moby Dick és a Rómeó Vérzik lemezein is dolgozott már.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.