időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Fődíjat kapott a magyar romantikus dráma Philadelphiában

Magyar Nemzet
2020.11.07. 13:45
Fődíjat kapott a magyar romantikus dráma Philadelphiában

A Philadelphia Film Society idén a koronavírus-járvány miatt a friss filmtermés legjavát a philadelphiai mozik helyett autósmozikban és online mutatták be az amerikai közönségnek.

Horvát Lili filmje egyetlen magyar alkotásként szerepelt a héten véget ért 29. Philadelphiai nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában és a szakmai zsűri a fődíjjal tüntette ki. A zsűrit Rachel Walker, az ikonikus Los Angeles-i mozi, az Alamo Drafthouse programigazgatója, Jessica Kiang, a Variety és Justin Chang, a The Los Angeles Times neves filmkritikusai alkották.

 

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

 

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című magyar film nagy sikerrel mutatkozott be nyár végén a velencei, majd a torontói fesztiválon. Antalyában Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját, Varsóban a magyar filmet a filmkritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a Fipresci- díjjal tüntette ki.

 

Fotó: Mozinet

 

Jelenleg műsoron van a denveri fesztiválon és a héten kezdődött thesszaloniki fesztivál a versenyprogramjába hívta meg a valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilmet.

A hazai közönség a Mozinet forgalmazásában országszerte láthatja a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmet a mozikban. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült romantikus drámát már több mint 18 ezren látták a hazai mozikban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.