Folytatódik a munka a Veszprémi Petőfi Színházban

Újrabérletezéssel, jótékony kezdeményezéssel és adventi feltöltődéssel készül decemberre a Veszprémi Petőfi Színház.

Magyar Nemzet
2020. 11. 30. 12:01
null
Oberfrank Pál és Kellerné Egressi zsuzsanna Fotó: Veszprémi Petőfi Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A művészeti munka folytatódik, a színház él! – nyitotta meg a teátrum napokban tartott sajtótájékoztatóját Oberfrank Pál igazgató, aki elmondta, hogy nagyon hiányoznak a nézők a társulatnak, de muszáj alkalmazkodniuk, összefogniuk és betartaniuk a szabályokat, hogy mielőbb ismét találkozhassanak. Mint említette: – Igyekszünk pozitívak maradni ebben a nehéz időben is, és ennek megfelelően próbáljuk újratervezni az évadot. – Majd elárulta, hogy két új darab próbái is elkezdődnek, azonban az egyik előadást különleges módon mutatják majd be. Mivel a Mozart! című musical nagyon sok művész – tánckar, zenekar – jelenlétét követeli meg, ezért a közreműködők és a nézők biztonsága érdekében halasztják a produkciót. Azonban filozófiájukhoz híven nem elvesznek a nézőiktől, hanem megajándékozzák őket: Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója által rendezett, Mozartra várva! című musicalgálával kedveskednek a közönségüknek.

Oberfrank Pál és Kellerné Egresi Zsuzsanna
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

A musicalgála névadója és ötletgazdája, Kellerné Egresi Zsuzsanna az előttük álló időszak eseményeiről adott tájékoztatást. Tavaszi bérletkör néven újraindítják bérletezésüket, amelynek keretében az eddig megvásárolt, de fel nem használt bérleteket is átforgatják. Minden olyan régi és új bérletest várnak, aki a kialakult helyzet miatt nem mert, nem tudott bérletet váltani az őszi időszakban. Ismét útjára indítják a Maradj otthon, majd mi megyünk! programsorozatukat, mely az adventi időszak és a karácsonyi készülődés jegyében, valamint a Veszprémi Petőfi Színház művészei és fiatal tehetségei közreműködésével viszi házhoz a színház feltöltő erejét és a karácsony csodálatos hangulatát.

„Jót tenni jó Veszprémben!” címmel új kezdeményezést indítanak, s a társintézményeket, cégeket, vállalkozásokat és minden veszprémi lakost buzdítanak a csatlakozásra. A kezdeményezés célja, hogy az idősek ootthonában élő szépkorú veszprémi lakosokat megajándékozzák egy-egy, az intézmény által készített karácsonyi meglepetéssel. A Veszprémi Petőfi Színház a Völgyikút Idősek Otthonának közel 50 lakásába szeretne élő, mini fenyőfát juttatni, melyet a társulat tagjai által, saját kezűleg készített, színházukat ábrázoló karácsonyi ékességgel díszítenek fel – ismertette ünnepi ajándékötletet Kellerné Egresi Zsuzsanna.

Vasárnaponként, adventi gyertyagyújtásuk alkalmával, ünnepre hangoló műsorral is készülnek. Bár nézőik nélkül, de hagyományaikhoz híven felállítják a színház előtti téren a hatalmas karácsonyfát, melynek díszítését szintén megosztják élőben Facebook- és Instagram-oldalunkon. Érdemes a színház Facebook-oldalát figyelemmel kísérni, ugyanis játékra is invitálják a veszprémi lakosokat, „Küldje el kedvenc karácsonyi dalát – a társulat elénekli Önnek!” címmel.

A színház kiemelt figyelmet fordít a frontvonalban dolgozó, mindennapi hősök védelmére. A társulat tudomására jutott, hogy a veszprémi és a zirci mentőknek fontos segítség lenne néhány ózongenerátor, mellyel a mentőautók fertőtlenítését végzik. Dr. Markovszky György (Industrial-Property Kft.), Garancsi Mária (VESZMA Ingatlanhasznosító Kft.) és Olaj Máté (M20 General Kft.) segítségével, valamint a Veszprémi Petőfi Színház társulatának összefogásával összesen hat darab ózongenerátort sikerült vásárolniuk, amely a mentőautók fertőtlenítésére szolgál.

Oberfrank Pál és Kellerné Egresi Zsuzsanna átadja az ajándékot
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Ebből öt darabot a Veszprémi Mentőállomás, egyet pedig a Zirci Mentőállomás kapott, így is segítve mindennapi munkájuk biztonságát. Az ózongenerátor megvásárlása mellett a társulat számos tagja segít önkéntes munkával a tesztelések során végzendő adminisztrációban.

A Veszprémi Petőfi Színház már eddig is számos izgalmas bérletet kínált közönségének. Nemrégiben „Színházban is biztonságban!” elnevezéssel – a járványveszély enyhítése érdekében – új bérletet nyitottak a 65 év feletti nézők számára.

A veszprémi színházban a közelmúltban három új premiert is tartottak. Elsőként Csukás István – Janik László – Varga Bálint Keménykalap és krumpliorr című mesejátékát, cirkusszal – a legendás zenés ifjúsági darab rendezője Oberfrank Pál. Majd Gyökössy Zsolt A második teríték című színjátékát mutatták be, amelynek helyszíne egy európai nagyváros, a házaspár lakásának szalonja. A férj NATO-főtiszt, szupertitkos küldetésben a Közel-Keleten, most rendkívüli eltávozáson. Százharminc perc jut feleségére a 25. házassági évfordulón. A darab egyidejűleg szól szerelemről, bizalomról és gyanakvásról, feszültségről és vitáról, háborúról, merényletekről, és egy végső, végzetes fordulatról.

Nemrégiben pedig hamisítatlan, szórakoztató operett várta a nézőket, Eisemann Mihály – Éri-Halász Imre – Békeffi István Egy csók és más semmi című, közkedvelt színpadi művét Lendvai Zoltán rendezte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.