időjárás 1°C Karola , Károly 2023. január 28.
logo

Újabb tíz névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

A Hagyományok Háza adventi jótékonysági akciója

Magyar Nemzet
2020.12.09. 10:10
A Hagyományok Háza adventi jótékonysági akciója

Harmadszor rendezi meg Légy te is őrangyal! címmel jótékonysági kézműves foglalkozását a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum Nyitott Műhelye. Ezúttal hátizsákok készülnek online irányítással, a kezdeményezésről Farkas Réka kulturális menedzser, programszervező számol be.

– Harmadik éve hirdetjük meg Légy te is őrangyal! címmel adventi kézműves-karitatív foglalkozásunkat. Idén hátizsákvarrással készülünk, a korábbi években babák és nemezelt sünik, valamint hímzett tolltartók kerültek ki a szorgos kezek alól. Az ajándéktárgyak a Szülők Háza Alapítvány segítségével jutnak el gyermekotthonokban élőkhöz. Az elmúlt évektől eltérően idén nem rendeznek ünnepélyes átadót, a hátizsákokat ajándékozó körúton visszük el a gyerekekhez. Örömmel vettük, hogy e nehéz időszakban is nagyon sokan jelentkeztek felhívásunkra, így mintegy félszáz ügyes kezű ajándékozó láthat december 10-én munkához. Számos jelentkező nem először vesz részt a kezdeményezés támogatásában, sőt többen jelezték, hogy évközben is segítenének hasonló akciókban. A varrás hagyományosan női munka, így általában hölgyek jelentkeznek, de tavaly egy házaspár is együtt dolgozott. Jóllehet, az idei foglalkozásnak még nem értünk a végére, de már az új évre is gondolunk: jövőre egy bőrműves tárgy készül – mondta el Farkas Réka szervező.

 

Az ajándék hátizsákok a Szülők Háza Alapítvány segítségével jutnak el gyermekotthonokban élőkhöz
Fotó: Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye ezzel a különleges foglalkozással az együtt töltött idő jelentőségére, az ajándékozásra és a segítségnyújtás örömére hívja fel a figyelmet. Az online programon a résztvevők két hátizsákot készíthetnek: az egyik a készítőnél marad, a másik pedig hosszú útra indul egy kis üzenettel, és megkeresi azt, akinek a legnagyobb szüksége van a segítségre, lelki támogatásra, örömre és bátorításra. Nemcsak a készítő kézügyessége fejlődik a foglalkozáson, hanem egyúttal olyan tárgyat is adományozhat, amit saját idejével, energiájával, képzeletével tesz értékessé, és amit jókívánságaival egészíthet ki. A foglalkozás során a résztvevők bővíthetik varrási ismereteiket, és információkat szerezhetnek a kékfestésről.

A foglalkozás időpontja: holnap, december 10-én, 14–18 óráig, bővebb információt itt találnak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.