Január 15-ig lehet szavazni a Média a Családért-díj idei közönségdíjasaira

A „karantén-állapot” nem csupán életünk napi rutinjainak megváltoztatását kívánja, értékrendünket is érinti. Egyre többen aktivizálódnak a virtuális térben, ami kihat a médiafogyasztási szokásokra is. Keresettebbé válnak azok a tartalmak, amelyek az ismereteken túl egyfajta útmutatást is adnak, és lelki erőforrásként is szolgálnak a nehéz helyzetekhez. Az elmúlt évben ezért az eddiginél is fontosabb volt a családbarát média jelenléte. A Média a Családért Alapítvány 13 éve azokat a családbarát cikkeket és műsorokat díjazza, amelyek a jól működő családok példáját is közvetíti, ugyanakkor megoldási javaslatokat is ad az őket érintő problémákra. Az idei év jelöltjeire a közönség 2021. január 15. éjfélig adhatja le voksát azaAlapítvány honlapján.

Magyar Nemzet
2020. 12. 01. 17:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2007-ben alapított Média a Családért-díj olyan magas szakmai színvonalat képviselő, nyomtatásban és online felületen megjelenő cikkeket, rádió- és televízió-műsorokat jutalmaz, melyek célja nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem elsődlegesen érdemi információ és segítség nyújtása a családoknak az őket érintő nehézségekben.

– 2020 fordulópont volt. Így vagy úgy, de mindenkinek. Meg kellett birkóznunk az ismeretlennel, a bizonytalansággal, a mindennapi aggodalommal. Újra kellett tanulnunk, hogy mi a legfontosabb.

Megértettünk, hogy újra, igazán meg kell szeretnünk és becsülnünk azt, ami a miénk. Új értelmet nyert a család is.

A Média a Családért-díj ezeknek az új felismeréseknek a kifejezése. Azokat a történeteket tünteti ki, amelyek a leghatékonyabb hétköznapi vakcináink. Megvédenek, erőt adnak, biztonságot nyújtanak és utat mutatnak – összegez Dr. Aczél Petra, a Média a Családért Alapítvány elnöke.

A megjelenéseket havonta szemlézik az anyaországban és 2016 óta a határon túli magyarlakta területeken is. A magyarországi és külhoni szakmai zsűri által havonta kiválasztott egy-egy jelöltet a Képmás magazinban, az Alapítvány weboldalán és Facebook-oldalán is bemutatják. A közönség mindkét kategóriában akár több jelöltre is leadhatja szavazatát a mediacsaladert.hu oldalon.

Az idei jelöltek sokféle műfajban és megközelítésben foglalkoznak a családdal: téma például az egyszülős család, a testvér érkezése, a halál, az örökbefogadás, a látássérült családok és az otthonoktatás vagy a pornó hatása a gyerekek lelki fejlődésére.

 

– A Média a Családért-díj fontos értéket képvisel.

Egyrészt inspiráló példákat ismerhetünk meg a pályázati anyagokon keresztül, másrészt ösztönözhetjük a média munkatársait arra, hogy ezzel a gondolatkörrel foglalkozzanak.

Nem feketén-fehéren, nem idealizált módon szeretnénk látni/láttatni a családot, hanem a téma teljes összetettségében, ahogy a cégünknél is igyekszünk bemutatni azt, hogy miként változtatja meg a családok életét a digitalizáció – mondta Kutas István, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója, a díj főtámogatójának képviseletében.

Az eredményhirdetésre 2021. január 31-ig kerül sor. A két szakmai fődíj összege idén 1-1 millió forint, míg a közönségszavazás győztese a Kolping Hotel vendégszeretetét élvezheti családjával. A külhoni Média a Családért-díj a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

A díj megalapítása óta összesen százkilenc újságíró részesült e szakmai elismerésben.

Részletek és szavazási lehetőség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.