időjárás 27°C Mária 2022. augusztus 15.
logo

Már lehet jelentkezni a Cziffra Fesztivál mesterkurzusaira

Petrovics Gabriella
2020.12.16. 20:12
Már lehet jelentkezni a Cziffra Fesztivál mesterkurzusaira

„A zene szabadsága” mottóval kezdődik 2021 februárjában a Cziffra György-emlékév első eseménysorozataként a Cziffra Fesztivál, amely előtt hagyományosan mesterkurzusokat rendeznek. A képzések az évek alatt egyre több hangszeren váltak elérhetővé, olyan művésztanárokkal, akikkel a diákok máshol nem találkozhatnak tanóra formájában, mint például Miklósa Erika vagy Szakcsi Lakatos Béla. A kurzusokra 2021. január 18-ig várják a jelentkezőket.

A Cziffra Fesztivál idén zongora-, cimbalom- és ének-mesterakadémiai kurzusokat hirdet meg, amelyre életkori és repertoármegkötés nélkül lehet jelentkezni, a részvétel pedig díjtalan – derül ki a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményéből. Mint írják, a kiválasztás a jelentkezés során küldött szakmai demóanyag és életrajz alapján, előválogató szakmai zsűrizéssel történik.

A mesterakadémia kurzusait február 11–14. között rendezik meg.

A tavalyi évhez hasonlóan operaének-kurzust tart Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes február 11-én és 12-én. A klasszikus zongora kurzuson Dráfi Kálmán Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a dzsesszzongora kurzusán Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas dzsesszzongoraművész irányításával vehetnek részt a jelentkezők egy-egy órán február 13-án és 14-én. Újdonságként cimbalomkurzus indul klasszikus, népzene és dzsessz műfajban Lukács Miklós Magyar Örökség-díjas cimbalomművész vezetésével február 13-án és 14-én. A képzések időtartama 50 perc, helyszíne a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Kőbányai Alapfokú Művészeti Iskola.

[gallery ids="9113111,9113105,9113099,9113096"]

A képzésekre 2021. január 18-ig lehet jelentkezni. További információk és a jelentkezéshez szükséges részletek itt érhetők el.

A közlemény szerint szeretettel várják azokat az érdeklődőket is, akik passzív hallgatóként kívánnak részt venni a kurzusokon. Előzetes egyeztetés nem szükséges, a fenti időpontokban a kurzusok ingyen és szabadon látogathatók.

Ahogy arról korábban lapunk is hírt adott, ha a járványügyi szabályok lehetővé teszik, a 2021-es Cziffra Fesztivál február 9-én veszi kezdetét. A nyitókoncerten Boris Berezovsky és Balázs János Cziffra- és Liszt-átiratokból álló zongoraestjét hallhatja a közönség a Zeneakadémia Nagytermében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.