Már lehet jelentkezni a Cziffra Fesztivál mesterkurzusaira

„A zene szabadsága” mottóval kezdődik 2021 februárjában a Cziffra György-emlékév első eseménysorozataként a Cziffra Fesztivál, amely előtt hagyományosan mesterkurzusokat rendeznek. A képzések az évek alatt egyre több hangszeren váltak elérhetővé, olyan művésztanárokkal, akikkel a diákok máshol nem találkozhatnak tanóra formájában, mint például Miklósa Erika vagy Szakcsi Lakatos Béla. A kurzusokra 2021. január 18-ig várják a jelentkezőket.

2020. 12. 16. 20:12
Cziffra György
Pécs, 1984. március 14. Cziffra György Franciaországban élő magyar zongoraművész koncertezik a Pécsi Orvostudományi Egyetem aulájában. 1921. november 5-én született Budapesten. Meghalt 1994. január 15-én Senlis-ben. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Cziffra Fesztivál idén zongora-, cimbalom- és ének-mesterakadémiai kurzusokat hirdet meg, amelyre életkori és repertoármegkötés nélkül lehet jelentkezni, a részvétel pedig díjtalan – derül ki a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményéből. Mint írják, a kiválasztás a jelentkezés során küldött szakmai demóanyag és életrajz alapján, előválogató szakmai zsűrizéssel történik.

A mesterakadémia kurzusait február 11–14. között rendezik meg.

A tavalyi évhez hasonlóan operaének-kurzust tart Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes február 11-én és 12-én. A klasszikus zongora kurzuson Dráfi Kálmán Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a dzsesszzongora kurzusán Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas dzsesszzongoraművész irányításával vehetnek részt a jelentkezők egy-egy órán február 13-án és 14-én. Újdonságként cimbalomkurzus indul klasszikus, népzene és dzsessz műfajban Lukács Miklós Magyar Örökség-díjas cimbalomművész vezetésével február 13-án és 14-én. A képzések időtartama 50 perc, helyszíne a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Kőbányai Alapfokú Művészeti Iskola.

A képzésekre 2021. január 18-ig lehet jelentkezni. További információk és a jelentkezéshez szükséges részletek itt érhetők el.

A közlemény szerint szeretettel várják azokat az érdeklődőket is, akik passzív hallgatóként kívánnak részt venni a kurzusokon. Előzetes egyeztetés nem szükséges, a fenti időpontokban a kurzusok ingyen és szabadon látogathatók.

Ahogy arról korábban lapunk is hírt adott, ha a járványügyi szabályok lehetővé teszik, a 2021-es Cziffra Fesztivál február 9-én veszi kezdetét. A nyitókoncerten Boris Berezovsky és Balázs János Cziffra- és Liszt-átiratokból álló zongoraestjét hallhatja a közönség a Zeneakadémia Nagytermében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.