Online térbe költözik a Budapesti Operettszínház

Online térbe költözik a Budapesti Operettszínház, szombaton a Vidnyánszky Attila rendezte Csárdáskirálynő látható – hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

MTI
2020. 12. 01. 16:21
null
Kiss-B. Atilla Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A művészeknek lételeme a fellépés, és mint a művésznek a szereplésre, úgy a nézőnek a művészi produktumra, a művészre van szüksége, tehát ez kölcsönös igény – mondta Kiss-B. Atilla, a színház főigazgatója a műsorban.

Hozzátette: a streamelt előadásokat úgy hozták létre, mintha ott ülne a néző, a felvételeket profi csapat készíti hét kamerás felszereléssel.

Kiemelte, hogy Vidnyánszky Attila rendezésével nagy alázattal közelített az operett műfajához, olyan rétegeit igyekezett megfejteni, amelyek nem jönnek szembe velünk minden nap.

Azok az operettszerzők, mint Kálmán Imre vagy Lehár Ferenc, nagy tudással és nagy zenedramaturgiai ismeretekkel rendelkeztek, olyan bölcsen használták a zenedráma eszközeit és olyan összhangban van a librettó, a dallam, a harmónia és a forma, hogy ezeket a műveket érdemes nagy igényességgel megfejteni – mutatott rá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.