Modern Art Orchestra: Tribute to Joe Henderson

A Modern Art Orchestra egy különleges koncerttel tiszteleg az idén huszadik éve elhunyt szaxofonos óriás előtt: Joe Henderson nagyzenekarra készített adaptációiból hallhatunk válogatást.

Magyar Nemzet
2021. 01. 16. 15:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elhangzó szerzemnények többsége a Joe Henderson Big Band című lemezről való. Az est folyamán négy vendégszólista közreműködik majd a világ minden tájáról. Bob Mintzer, Tony Lakatos, Rick Margitza és Bolla Gábor ezen alkalomhoz készített hang- és videófelvételeit az élő big band muzsikába integrálva hallhatja és láthatja a közönség. Az est közös beszélgetéssel indul 19:30-tól. A koncert 20:30-kor kezdődik, a Budapest Music Centerből (BMC) közvetítve.

A háromszoros Grammy-díjas amerikai tenorszaxofonos autodidaktaként kezdte a muzsikálást, tízéves korában kezdett szaxofonozni. Középiskolás korában megismerkedett indiai és dél-ázsiai népzenékkel. Tizennégy éves korában Dexter Gordont, Charlie Parkert, Don Byast hallgatott. Egy detroiti session alkalmával találkozott Miles Davisszel és John Coltrane-nel. Németországban majd Franciaországban turnézott. 1959-ben rövid életű saját együttest alapított. Majd egy jazz-rock zenekarban, a Blood, Sweat & Tearsben szerepelt. Pályafutása elején, 1962-ben Dexter Gordon meghívta a Birdland Jazz Jamboree-ra. Ettől vált ismertté.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.