Sikeres pályafutás, nagy slágerek születése

Továbbra is az interneten jelentkezik a nagy sikerű, Lemezjátszó classic című programsorozat. Január 25-én minden idők egyik legjobb magyar dalszövegírója, Horváth Attila mesél pályafutásáról, illetve Charlie 1997-es, Annyi minden történt című nagylemeze dalairól, melyeknek a szövegeit szintén ő írta.

2021. 01. 22. 19:09
null
Horváth Attila az egyik legsikeresebb magyar dalszövegíró Fotó: Czerkl Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Januárban a B32 Galéria és Kultúrtér YouTube-csatornáján folytatódik a Lemezjátszó classic programsorozat. A közvetítés során Charlie 1997-es nagylemeze, az Annyi minden történt című album kerül terítékre. Az est vendége a dalok Artisjus-életműdíjas szövegírója, Horváth Attila lesz – áll a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Mint írják, Horváth Attila a magyar könnyűzenei élet egyik legjobb, legelismertebb dalszövegírója. Több száz sláger kötődik a nevéhez, köztük a Piramis Ha volna két életem, az Ajándék és a Kóbor angyal, Charlie Jég dupla whiskeyvel, Nézz az ég felé!, Az légy, aki vagy! és Mindenki valakié, Cserháti Zsuzsa Akad, amit nem gyógyít meg az idő sem és Mennyit ér egy nő, illetve Tóth Vera Nem baj, ha semmi nem jön könnyen című slágerei.

Horváth Attila az egyik legsikeresebb magyar dalszövegíró
Fotó: Czerkl Gábor

Munkásságát 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével, 2012-ben Artisjus-, 2017-ben pedig Fonogram-életműdíjjal ismerték el.

A Lemezjátszó classic-on a kezdetekről, sikeres pályafutásáról és a nagy slágerek születéséről is beszélget Horváth Gergellyel, a Klasszik Rádió műsorvezetőjével. A korábbi Classic-estek koncepciója némileg változott: több lesz a beszélgetés az alkotóval, és csak pár dal hangzik el a lemezről. Az adások idővel felkerülnek az ismert podcast-csatornákra is – derül ki a közleményből.

A programsorozat februárban két újabb klasszikus nagylemez meghallgatásával és egy hozzá kapcsolódó vendéggel folytatódik. Február 1-jén Gryllus Dániel a Kaláka első albumáról mesél, míg február 8-án az Első Emelet Kis generáció című lemezének születéséről és a korszakról beszélget a zenekar énekesével, Kikivel Horváth Gergely.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.