időjárás 9°C Árpád 2023. március 31.
logo

PoszTerra – V4 plakát vándorkiállítás a Vigadóban

Magyar Nemzet
2021.02.15. 12:17
PoszTerra – V4 plakát vándorkiállítás a Vigadóban

Nemzetközi plakátkiállítással készült a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) a V4-ek megalakulásának harmincadik évfordulójára. A tárlat – amely a visegrádi országok legkiemelkedőbb plakátművészeinek alkotásaiból válogat – múlt hét közepén nyílt volna meg a Pesti Vigadóban, azonban egyelőre csak virtuálisan lehetséges, a közönség (március 1-jéig még biztosan) nem láthatja.

A kiállítás egyelőre csak a virtuális térben látogatható
Fotó: MMA

A kiállítás három-három magyar, lengyel, cseh és szlovák művész munkáin keresztül enged betekintést a nemzeti sajátosságokat felvonultató kulturális plakátok történetébe. A mintegy 150 művet felvonultató tárlaton helyet kapnak a 12 neves művész diákjainak sorából kiválasztott ifjú plakáttervezők legfrissebb alkotásai, valamint a lengyel külügyminisztérium és Lengyel Grafikusok Szövetsége által meghirdetett plakátpályázat három első díjasának műve is. A kiállítás kurátora: Krzysztof Ducki, a Metropolitan Egyetem tanára, a Magyar Plakáttársaság elnöke.

Horkay István, Keresztes Dóra és Orosz István egy-egy plakátja
Fotó: MMA

A tárlat katalógusa innen elérhető. A szervezők hamarosan kisfilmek segítségével is igyekeznek bemutatni a kiállítást.

A plakátkiállítás április 18-ig lesz – természetesen egyelőre csak virtuális módon – látható az MMA székházában, a Pesti Vigadó földszinti galériájában. Később mind a négy országba, több városba is ellátogat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.