időjárás °C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

A legjobb magyar dokumentumfilm a Mesék a zárkából

MTI
2021.03.08. 18:00
A legjobb magyar dokumentumfilm a Mesék a zárkából

A szervezők tájékoztatása szerint kihirdették tegnap este az idei Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál (BIDF) szakmai és közönségdíjait; a fesztivál filmjei március 10-ig még megtekinthetők az esemény honlapján.

Ebben az évben a szakmai díjakat nyolc kategóriában, a különdíjakat hat kategóriában hirdették ki.

A legjobb magyar filmnek járó díjat és A megbocsátás birodalma szekció különdíját kapta Visky Ábel Mesék a zárkából című dokumentumfilmje, amely a fogvatartottak által írt mesék világán keresztül ragadja meg a börtönbüntetés miatt szétszakadt családtagok közötti bonyolult kapcsolatot – olvasható a tájékoztatóban.

A magyar filmek versenyében különdíjat kapott az Anyáim története, Haragonics Sára és Dér Asia dokuja.

A megbocsátás birodalma szekcióban a szakmai zsűri díját kapta Mehrdad Oskouei Örök árnyék című filmje, a Szeretet birodalma kategória győztese pedig Sébastien Lifshitz Kislány vagyok (Little Girl) című alkotása lett.

A gonosz birodalma szekció legjobb alkotása David France Isten hozott Csecsenföldön! (Welcome to Chechnya) című alkotása lett.

A 7. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztiválon harminc alkotás szállt versenybe. A díjazottak teljes listája az esemény honlapján érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.