Anyák napján debütál Nédó Olga hegedűművész új videóklipje

Az EWTN Délelőtt című műsorában Nédó Olgával beszélgettek, aki fiatal kora ellenére számos hazai és külföldi hegedűverseny nyertese, több díjjal büszkélkedhet. A beszélgetés apropója harmadik lemeze volt, amelynek címe: …mert három a magyar igazság!

Magyar Nemzet
2021. 04. 29. 19:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nédó Olga új lemeze A Hon Alapítvány Régen és ma című projektjének kiadásában látott napvilágot. Nédó Olga, a Prima- és Kölcsey-díjas hegedűművész az interjúban elmesélte, hogy missziójának érzi a fiatalok körében népszerűsíteni a magyar zenei hagyományokat, a népdalokat és a hegedűt. Az EWTN Délelőtt című műsorában elmondta, hogy

művészi küldetésének tekinti a komolyzene népszerűsítését is, hogy a közönség, és különösen a fiatalok felfigyeljenek a klasszikus zene szépségeire.

Zenéjében a klasszikus zenét illetve a magyar népdalokat vegyíti azzal a zenei stílussal, melyet a fiatalok szeretnek, így közelebb tudja hozni hozzájuk.

Az új lemezén újragondolták a hagyományos magyar népdalokat, a modern zenét párosították a régi magyar népdallal; basszusgitár, zongora, fuvola, doromb, basszusgitár, hegedű tolmácsolásában élednek újjá a jól ismert magyar népdalok. A lemezt Zsoldos Béla Liszt Ferenc-díjas zeneszerző hangszerelte.

A lemez egyik számára legkedvesebb dalára is felhívta a figyelmet. Anyák napján, május 2-án, vasárnap délben a Régen és Ma Facebook oldalán a Látod édesanyám című dal klipje debütál, melyet a tavaly elhunyt édesanyjának ajánlott Nédó Olga.

A beszélgetés során több témát érintettek, többek között a megújulásról is szó volt. A hegedűművész elmondta, hogy mindig sikerült megújulnia, hiszen a klasszikus zene után ma népdalokat hegedül. Szeretne egy lemezbemutató koncertet is megvalósítani. Büszkén mesélt a növendékeiről is.

Nédó Olga új lemeze innen ingyen letölthető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.