Bús Balázs, az NKA alelnöke is tagja a Nemzeti Kulturális Tanácsnak

Az Országgyűlés tegnap döntött a Nemzeti Kulturális Tanácsról, a kultúrstratégiai intézményekről, valamint egyes kulturális vonatkozású törvények módosításáról szóló 2019. évi CXXIV. törvény ide vonatkozó paragrafusának módosításáról. A módosítás értelmében Magyar Művészeti Akadémia elnöke, a kultúrstratégiai intézmények vezetői mellett a jövőben a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, Bús Balázs is tagja a tanácsnak.

Forrás: NKA2021. 05. 19. 16:00
null
Fotó: Wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Kulturális Tanács feladata biztosítani a kulturális ágazatok egységes kormányzati stratégiai irányításának szakmai alapjait. A törvényjavaslat indoklása szerint, a Nemzeti Kulturális Alap a hazai és határon túli magyar kulturális élet finanszírozásának meghatározó intézménye, három évtizedes fennállásának köszönhetően egyedülálló tudás és felkészültség összpontosul itt, emellett állandó és ideiglenes kollégiumai révén rálátással bír a kultúra legkülönbözőbb területeire. A javaslat erre tekintettel nevesíti a Nemzeti Kulturális Alap alelnökét is a Nemzeti Kulturális Tanács tagjaként.

Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke
Fotó: Teknős Miklós

A törvény módosítása ma lép hatályba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.