Hallgassa meg Bartók összes vonósnégyesét ma este, ingyen

A hat kvartett Bartóknál az életmű esszenciája, e műfaj szerepe nála ugyanaz, mint Beethovennél vagy Haydnnál – nyilatkozta Kelemen Barnabás, a kvartett vezetője.

Munkatársunktól
2021. 05. 23. 11:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Majdnem három év szünet után, megújult formában lép a BMC színpadára a Kelemen Kvartett, bár Kelemen Barnabás és Kokas Katalin az elmúlt időszakban sem fordított hátat a műfajnak. Olyan nagyszerű muzsikusokkal alkottak alkalmi formációkat, mint a norvég Vilde Frang, a német Nicolas Altstaedt, a tajvani Mon Puo Lee vagy az orosz Dmitrij Szmirnov. A két frissen csatlakozott taggal, a görög hegedűművésszel, Jonian Ilias Kadeshával és az angol csellistával, Vashti Mimosa Hunterrel kiegészülve hosszú távú közös munkára vállalkoznak, ennek ékes bizonyságául két koncerten Bartók valamennyi vonósnégyesét megszólaltatják.

 

– A hat kvartett Bartóknál az életmű esszenciája, e műfaj szerepe nála ugyanaz, mint Beethovennél vagy Haydnnál. Én pedig itt élek, abban a közegben, ahol ezek a művek születtek, és nekem valóban anyanyelvem Bartók zenéje – nyilatkozta néhány éve Kelemen Barnabás.

A ma esti ingyenes közvetítés 19:30-as kezdettel tekinthető meg ITT vagy ITT lehet majd megnézni, és csak élőben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.