Újabb zeneipari tanulmánykötet-bemutatóra invitál a Hangfoglaló

Jelet adok a gépnek – könnyűzene az online térben címmel május 25-én kedden jelenik meg a Hangfoglaló program menedzserképzési alprogramjának második zeneipari tanulmánykötete. A kiadvány azzal a céllal készült, hogy létrehozzon egy iparági tudástárat, amely összefogja az egyes részterületek legjobb hazai szakembereinek tapasztalatait.

Magyar Nemzet
2021. 05. 19. 20:00
null
Jelet adok a gépnek - könnyűzene az online térben Forrás: Hangfoglaló Program
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hangfoglaló program magyar könnyűzenei menedzserképzést támogató alprogramja május 25-én, kedden mutatja be második tanulmánykötetét az Akvárium Klub VOLT Lokáljában. Az eseményen védettségi igazolvány birtokában részt vehet bárki, aki érdeklődik az aktuális iparági trendek iránt.

Jelet adok a gépnek – könnyűzene az online térben
Fotó: Hangfoglaló program

A Hangfoglaló program magyar könnyűzenei menedzserképzést támogató alprogramjának első tanulmánykötete február 10-én jelent meg. Az ötödik tag, a menedzser című kiadvány általános információkat osztott meg a zenei menedzsmentet érintő területekről. A sorozat következő kötete már specifikusabb, és egyetlen témára fókuszál: az online világba kerülő zenei tartalmak reprezentációjáról szól. A streaming felületekre való feltöltéstől a disztribúción át, egészen a tartalomfogyasztóknak mutatott profil kialakításáig megkísérel minden felmerülő területet érinteni.

A tanulmányok szerzői a hazai zeneipar elismert szakemberei, akiket arra kért fel a kötet szerkesztője, egyben az alprogram vezetője, Tóth Barbara, hogy osszák meg tapasztalataikat egy-egy tanulmányban. A szövegek nagy része tehát nem titkoltan viszonylagosan kevés szakirodalmon alapszik, hiszen témája maga is folyamatos átalakuláson megy keresztül. Referenciák felsorolása helyett maga teremt hivatkozási alapot és kontextust annak a diskurzusnak, amely alapján a következő években már könnyebben lesz definiálható a magyar előadóknak és menedzsereknek is az a tér, amelyben ugyan szinte csak jeleket adunk, de kizárólag rajtunk múlik, hogy azok milyen utat járnak be.

A kötet a bemutatón, illetve azt követően a Hangfoglaló program szakmai eseményein ingyenesen elérhető lesz. A könyvbemutató a hatályos járványügyi intézkedések betartása mellett, kizárólag védettségi igazolvány birtokában, illetve előzetes regisztráció mellett lehetséges.

Jelet adok a gépnek – könnyűzene az online térben című kötet szerkesztője: Tóth Barbara

A kötetben helyet kapó tanulmányok tematikája és szerzői:

Szarvas Árpád: Az aggregátorok hatásköre, működése

Bodrogi Bozán András: A YouTube optimális használata és lehetőségei

Szabó Tamás: Sync, avagy a jogosítás szerepe a zeneiparban

Horváth Gergely: Zene a jövő rádiójában – variáció jövőképre

Berta Zsuzsi: A konzisztens közösségimédia-jelenlét alapjai

Biczó Andrea: Streaming és időzítés

Bicsérdi Ádám: Az online zenei sajtó működése

Linczényi Márkó: Brandépítés és vizuális tartalmak létrehozása az online térben

Horváth Renátó: Könnyűzenei alkalmazások szerepe a digitális tartalomfogyasztásban

Varga Balázs: Jegyértékesítési megoldások a könnyűzene területén

Tófalvy Tamás: Zenekari hitelesség és rajongói hűség az online térben

Ferenczi Szonja: DIY zenekarok és kommunikáció

Tóth Barbara: Szubkulturális közösségek online és offline élete

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.