Héthatár: a környezettudatos művészeti fesztivál

A kicsiket egyebek mellett játszóházzal, a felnőtteket komolyzenével, színházi előadással és irodalmi élményekkel is várják a IV. Héthatár művészeti fesztiválon. A dombok ölelésében fekvő nógrádi Terényben a magyar művészet jeles képviselőinek bemutatkozását finom ételekkel és kézművestermékekkel teszik teljessé a szervezők. A belépés ingyenes.

Magyar Nemzet
2021. 06. 30. 10:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Guttenberg Pál Népfőiskola is kihasználja a járványcsendet, s július 10-én a Nógrád megyei Terényben megrendezik immár hagyományosnak mondható művészeti fesztiváljukat, amely az előző években is számos érdeklődőt vonzott. Nem csoda, hiszen minden korosztálynak kínálnak csemegéznivalót.

A rendezvény plakátja
Fotó: Magyar Írószövetség

A rendezvény idén a tehetséggondozásra helyezi a hangsúlyt, így a színpadon számos fiatal művésszel találkozhatunk, különböző művészeti ágak tehetséggondozó műhelyei, iskolái mutatkoznak be.

A szervezőknek igen fontos a környezettudatosság, így csakis olyan alapanyagokkal dolgoznak, amelyekből lebomló hulladékok keletkeznek.

 

Részletes program

13.00 óra: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elmúlt években végzett diákjainak komolyzenei koncertje. 14.15 óra: harcművészeti bemutató; a balassagyarmati Shotokan dojo, Takács Csenge ifjúsági Európa-bajnok bemutatója. 15.00 óra: Irodalmi tehetséggondozó műhely; a Fiatal Írók Szövetségének bemutatkozása. 16.15 óra: A pásztói Muzsla Néptáncegyüttes fellépése. 17.30 óra: az Ifjúsági Művészeti Alkotóműhelyek bemutatkozása Balogh Eszter és Pintér Szilvia vezetésével: CsillagFröccs zenekar, GNM Tinitanoda, SZ.I.A. Színház. 18.45 óra: Irodalmi tehetséggondozó műhelyek; Előretolt Helyőrség Íróakadémia (Bék Timur, Polgár Kristóf, Szilágyi Zsófia Emma, moderátor: Lőrinc P. Gabriella). 20.00 óra: a Jamese zenekar koncertje.

Műsorvezető: Deák Alexandra, a Nemes-Nagy Ágnes művészeti gimnázium hallgatója, az Orpheusz Kiadó és a Guttenberg Pál Népfőiskola „Csikófogat” tehetséggondozó műhelyének tagja.

(A borítóképen a Muzsla néptáncegyüttes látható. Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.