Schuster Lóránt: Mi „farkasok” vagyunk, de nem az állatkertben

Új lemezzel készül a P. Mobil, a Kárpát-medence egyik „legősibb zenekara”. Tavaly, Trianon százéves évfordulójára újrahangszerelték az Ismerős Arcok Nélküled című dalát. De ha megnézzük a mai rádiós, televíziós lejátszási listákat, úgy tűnik, ma jobban cenzúrázzák a P. Mobilt, mint a kommunizmusban. Ennek hátteréről is beszélgetett az Erdély.ma hírportál Schuster Lóránttal, a zenekar örökmozgó motorjával.

Munkatársunktól
2021. 06. 04. 19:09
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly, a trianoni diktátum százéves évfordulójára Schuster Lóránt javaslatára a P. Mobil új klipet forgatott a Nélküled című dal feldolgozásából, mert nagyon jó számnak tartja az eredetit. Azóta az első klip hatmilliós letöltésnél tart.

„Én egy olyan változatot szerettem volna, amilyen aztán el is készült. Szebelédi Zsolt, az akkori dobosunk hozta a zenei megoldást, amit aztán közösen alakítottunk ki” – mondta a zenekar vezetője az Erdély.ma-nak adott interjújában.

Schuster Lóránt megérzése jó volt, hisz a rockos változat is tetszik a rajongóknak, a zenész mégis azt fájlalja, hogy a számot az elmúlt egy évben egyetlen, jobboldali tulajdonosi háttérrel rendelkező kereskedelmi rádió sem játszotta.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=rwCtKB01XOc[/embed]

Közismert, hogy a P. Mobil a kádári kommunista diktatúra egyik legüldözöttebb zenekara volt. A rendszer mindent megtett azért, hogy ne ismerhesse meg a közönség. A zenekarvezető szerint a „rendszert és az azt alkotó senkiháziakat” zavarta a tevékenységük.

„Van az országban egy réteg, ami, ha a kínaiak elfoglalnák az országot, másnapra besárgulna, a szemüket ferdére vágatnák, és egész nap rizst ennének pálcikával. Ezeknek mindegy, csak ők járjanak jól – mondta karakánul Schuster Lóránt.

A közelmúltban ünnepelte a zenekar az ötvenedik születésnapját, de korántsem fáradtak el, sőt egy jó hírrel is szolgálnak a rajongóiknak.

„Mi »farkasok« vagyunk, de nem az állatkertben. Azt esszük, amit elejtünk. Ennek szellemében készül az új lemez is” – szögezte le a zenekar vezetője.

A teljes interjút ITT olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.