A Budavári Palotakoncert készül az Operettünnepre

Kilencedik alkalommal hívják a szervezők a zenés színház hagyományos, nagy nyári ünnepére az operettkedvelő közönséget. A hungarikumok messze földön ismert, világszerte töretlenül népszerű képviselőjével és annak legnagyobb slágerei­vel július 23-án és 24-én este, a Budavári Palota Oroszlános udvarában találkozhatnak az érdeklődők.

Magyar Nemzet
2021. 07. 12. 9:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nehéz év után töltsünk el újra egy önfeledt estét együtt a legfelemelőbb szabadtéri helyszínen, a legelegánsabb magyar szórakoztató műfajjal, a műfaj legavatottabb, legrátermettebb, legfelkészültebb művelőinek előadásával! – így ajánlja a Budavári Palotakoncertet Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

Az idei palotakoncertek programja az Operettünnep címet kapta, hiszen a találkozást ünnepelni gyűlnek össze a művészek és a közönség. A tökéletes hangzásról és látványról a Budapesti Operettszínház művészei, szimfonikus zenekara, balett- és énekkara, valamint sztárszólistái és fiatal tehetségek gondoskodnak Vincze Balázs, az Operettszínház művészeti vezetője rendezésében.

Két koreográfia is készült kifejezetten erre az alkalomra
Fotó: Gordon Eszter

A legtöbb dal idén is Kálmán Imrétől – a Zeneakadémia egykori növendékétől, akinek az operett hozta meg a világsikert – hangzik el a Marica grófnőből, a Csárdáskirálynőből, a Cirkuszhercegnőből és a Bajadérból. A koncerten Lehár Ferenc és Johann Strauss ismert slágerei is felcsendülnek, Kacsóh Pongrác János vitézéből több dalt hallhat a közönség. Az Operettszínház legnagyobb sikere 1953-ban Vincze Ottó Boci-boci tarka című operettje volt, amiből egy nótát most a Budavári Palotakoncert nézői is hallhatnak.

Csemegének ígérkezik Rossini Macskaduettje, Piazzolla Yo Soy Mariája, valamint Gara Mária cabalettája a Hunyadi László operából és kifejezetten az Operettünnepre készül két nagyszabású koreográfia is az Operettszínház Balettkarával. Nem marad el a szokásos sztárparádé sem: Fischl Mónika, Kiss Diána, Lukács Anita, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Laki Péter és Vadász Zsolt nem először lép az Oroszlános udvar színpadára, a törzsközönség előtt viszont az Operettünnepen mutatkozik be Süle Dalma, Széles Flóra, Zábrádi Annamária, Erdős Attila és Pete Ádám.

A Palotakoncertet ezúttal is rögzíti az MTVA, a program augusztus 20-án lesz látható a Duna Televízióban, főműsoridőben.

Az est fővédnöke Nagy István agrárminiszter. A Palotakoncert ötletadó gazdája Nacsa Olivér, művészeti vezetője és producere Vadász Dániel, valamint producerként jegyzi az eseményt Pindroch Ferenc is.

Jegyek a Palotakoncert.hu oldalon kaphatók. További információk a Budavári Palotakoncert közösségi oldalán találhatók.

(A borítóképen a Palotakoncertek helyszíne látható. Forrás: Budavári Palotakoncertek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.