Törőcsik Mari filmfőszerepeit láthatjuk az M5 csatornán

A közmédia hétről hétre a Kossuth-nagydíjas művész filmfőszerepeinek legjavát kínálja. A válogatásban július 16-án 21.00-tól az Édes Anna című regényadaptációt láthatják a nézők – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 13. 11:18
null
Törőcsik Marit sminkelik az Édes Anna című regényéből készült film forgatásán Fotó: MTI/Keleti Éva
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M5 kulturális csatorna a legendás színésznő filmjeivel készül a péntek estékre. A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Törőcsik Mari kivételes tehetsége már a főiskolai évei alatt megmutatkozott, ebben az időszakában olyan sokat forgatott, hogy vizsgáira nem jutott ideje. A magyar színjátszás nagyasszonya már pályája kezdetén számos szerepben nyújtott emlékezetes alakítást, és nemzetközileg is ismert lett.

Törőcsik Marit sminkelik az Édes Anna című regényéből készült film forgatásán
Fotó: MTI/Keleti Éva

Július 16-án egyik korai filmje, az 1958-as Édes Anna lesz műsoron 21.00-tól – írja az Origó. A filmdráma Kosztolányi Dezső azonos című regénye nyomán készült Fábri Zoltán rendezésében. A nagypolgári Vizy házaspár 1919 őszén új cselédet keres. Házmesterük beajánlja egyik rokonát, a hallgatag Édes Annát. A lány nem szívesen hagyja ott a régi munkáját, de nincs más választása. Igyekszik megszokni a pesti életet, miközben Vizyné a végletekig kihasználja engedelmességét, és embertelenül bánik vele. A magányos, semmibe vett kislánynak hamarosan mégis akad udvarlója, Báthory, a tisztességes kéményseprő személyében. De Anna a munkaadói unokaöccsébe, Jancsiba szeret bele, aki szép szavakkal elcsábítja. A lány állapotos lesz, egyre több megaláztatást kell elszenvednie, míg végül az események tragédiához vezetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.