Elbírálták a diákoknak kiírt Széchenyi-pályázatokat

A nemzettudat erősítése céljából a Széchenyi-évhez kapcsolódóan több témakörben is kiírt pályázat ünnepélyes díjkiosztója augusztus 19-én lesz Budapesten.

Magyar Nemzet
2021. 08. 08. 10:40
null
Budapest, 2019. janur 9. A Szchenyi Lnchd, valamint a Budavri Palota ltkpe az Id. Antall Jzsef rakpartrl. MTVA/Bizomnyosi: Juhsz Gbor *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot ksztje kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt. Fotó: Juhász Gábor Forrás: MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap a nemzettudat erősítése céljából a Széchenyi-évhez kapcsolódóan több témakörökben is pályázatot írt ki a Kárpát-medencében élő magyar diákoknak. A beérkezett több száz pályamű kiértékelése után az alábbi eredmények születtek: 

 

Milyen Kárpát-medencét szeretnék? (esszépályázat)

I. helyezett: Dénes Attila Norbert (Domokos Kázmér Óvoda, Gimnázium és Szakközépiskola, Szováta) 

II. helyezett: Peresztegi Hanna (Kőbányai Szent László Gimnázium, Budapest)

III. helyezett: Pomichal Jolán (Apor Vilmos Katolikus Gimnázium, Győr) és Homovics Panna (Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma, Debrecen)

 

Széchenyi István reformjai (tanulmány- és esszépályázat)

I. helyezett: Bodrog Adél (Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, Kisvárda)

II. helyezett:Juhász Kende (Újbudai József Attila Gimnázium, Budapest)

III. helyezett: Vajda Ádám (ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola, Budapest)

 

Széchenyi hite (esszépályázat)

I. helyezett: Horvath Dária Antónia (Szent Orsolya Római Katolikus, Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, Sopron)

II. helyezett:Papp Virág Annamária (Szent Mór Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium, Pécs)

III. helyezett: Králik Krisztina Eszter (Premontrei Szakgimnázium, Technikum és Kollégium, Keszthely)

 

Széchenyi emlékhelyek (fogalmazás- és rajzpályázat)

I. helyezett: Gólent Dorka (Pittner Dénes Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Péteri)

II. helyezett:Félegyházi Gréta (Hunyadi János Általános Iskola, Debrecen)

III. helyezett: Hornyák Barnabás (Pittner Dénes Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Péteri)

 

Külön elismerésben negyven pályázó részesült. Az ünnepélyes díjkiosztó augusztus 19-én lesz Budapesten, a Reménység szigetén. A díjazottak és a külön elismerésben részesülő diákok az értékes tárgyjutalmak mellett meghívást nyertek a Stádium-táborba is, amelynek az idén az erdélyi gyülekezet ad otthont.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.