Kásler Miklós ünnepélyesen megnyitotta a VI. Bőköz Fesztivált az Ormánságban

Az Andrásfalvy Bertalan-mintaprogram részeként már tegnap elkezdődött a vasárnapig tartó VI. Bőköz Fesztivál. A program alkotóinak az a céljuk, hogy az Ormánság négy településén, Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben jelen legyen a kultúra és egységes stratégia szerint építsék a jövőt. A fesztivált hivatalosan ma délután Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg a „Le is út, meg fel is út”-ként jelzett Szaporca–Kémes-útkereszteződésnél.

B. Orbán Emese, Csejk Miklós
2021. 08. 27. 19:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
Kásler Miklós megnyitója    Fotó: B. Orbán Emese

– Jár a testnek a pihenés a munka után, és jár a léleknek is a megnyugvás – mondta az emberi erőforrások minisztere, az esemény egyik fővédnöke, aki arról is beszélt, hogy örömmel szerzett tudomást a kezdeményezésről és nagy örömmel támogatja. Hangsúlyozta: fontosak azok az alkalmak, amikor ápoljuk a tradíciókat és együtt van a család.

Kásler Miklós, Hoppál Péter, mögöttük Pataki András          Fotó: B. Orbán Emese

A rendezvény házigazdája Hoppál Péter kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos – aki az udvarát is kölcsönadja egy programhoz –köszöntőbeszédében elmondta: a korábban elmaradott térség számos és kiemelt támogatásra szorul, hogy a benne rejlő mélységesen gazdag kincseket és értékeket bemutatni legyen képes.

Pataki András fesztiváligazgató, aki tavaly vette át a fesztivál megújítását célzó feladatot, a megnyitón elmondta: korán megmutatkozott az igény a térségben, hogy ne csak egy hétvégén, hanem egész évben legyenek kulturális, művészeti, közművelődési, oktatási, turisztikai és gazdasági találkozási pontok, hogy a térség felemelkedését segíteni tudja. Az elmúlt egy évben minden hónapban volt színházi előadás az itt lévő négy településen. 

Fellépők hallgatják a megnyitóbeszédeket   Fotó: B. Orbán Emese

Az ünnepélyes megnyitót a Fajkusz Banda programja zárta, amely után a fesztivál Tésenfán Kósa Zsolt Máté Péter dalaiból összeállított előadóestjével folytatódott. Este tíz órától az Ormánsági Nagyszínpadon a Kollmann Gábor Quintet koncertjének vendége Gájer Bálint lesz.

 

Borítókép: Pataki András, Kásler Miklós és Hoppál Péter. Fotó: B. Orbán Emese

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.