Szalóki Ági és Waszlavik Gazember László is fellép az első Királyfeszten + videó

A Patrióták javaslatára nemzeti emlékhellyé nyilvánított Királydombon hagyományőrző fesztivált tartanak szeptember 11–12-én. Kiderült, hogy kik lesznek a fellépők.

Magyar Nemzet
2021. 08. 04. 15:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A Patrióták javaslatára nemzeti emlékhellyé nyilvánított Királydombon hagyományőrző fesztivált tartanak szeptember 11–12-én. Nemrég jelent meg a Királyfeszt beharangozó videója, melyből kiderült, hogy

Agócs Gergely, a Cimbaliband, a Hollóének Hungarica, Pál István „Szalonna” és a Fonó zenekar, valamint Szalóki Ági és zenekara, a Tabulatúra és Waszlavik Gazember László lép fel az első Királyfeszten.

A fesztiválon látható lesz a magyar királyok középkori sátra, mely egy példátlan rekonstrukció, ilyen még nem készült az országban. A rekonstrukciót középkori krónikák és évkönyvek metszeteinek segítségével, tudományos szakemberek bevonásával tervezték meg, a hagyomány szerint ez a történelmi Rákosmező legmagasabb pontján, a Királydombon állt.

Erről mi is részletesen beszámoltunk. További részleteket hamarosan a Királyfeszt oldalán lehet találni.

A fesztivál pontos helyszínét pedig itt találhatják meg:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.