időjárás 16°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo
A programsorozaton szinte minden művészeti ág képviselteti magát

Vasárnapig tart a dunakeszi Fissz Feszt

Munkatársunktól
2021.08.04. 07:30 2021.08.06. 07:35
Vasárnapig tart a dunakeszi Fissz Feszt

Hangulatos és nagy sikerű programsorozattal kezdődött múlt pénteken Dunakeszin az idei Fiatalok Szabadtéri Színpada, vagyis a Fissz Feszt. Az augusztus 8-ig tartó családi fesztivál szervezői ezúttal is változatos kínálattal várják a város szabadstrandjára a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat.

Könnyűzenei és jazzestekkel, izgalmas táncművészeti és színházi előadásokkal, érdekes gyermek- és ifjúsági programokkal, tehetségkutatóval, valamint stand-up comedyvel és talkshow-kkal csábítják a strandolókat a színpad elé. De van a programban rendhagyó irodalomóra, fiatal írók és költők könyveinek bemutatója, nyilvános hitvita, pop-up kiállítás, sport- és fitneszrendezvény is. Szabados Zsuzsi előadásában Egy asszony két vétkecskéje címmel székely népmeséket is hallgathatnak a fesztiválozók. A fentieken túl szintén izgalmas programnak ígérkezik a városhoz kötődő táncosok, énekesek, zenészek, valamint a legifjabb tehetségek előadásai, mint ahogyan a számos egész napos családi rendezvény is.

A megnyitón közreműködött a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar Farkas Pál vezényletével
Fotó: Kovács Zsolt

A második alkalommal megrendezett fesztivál célja többek között a helyi közösség tehetséges, fiatal művészpalántáinak felkutatása, bemutatása és az értékteremtés. Az idei Fissz Fesztet a nemrégiben elhunyt Jankovics Marcell Kossuth-díjas rajzfilmrendező, a Nemzet Művésze emlékének ajánlják. Fesztiválpólókat készítenek, amelyeken az Oscar-díjra jelölt Sisyphus rajza látható. A látogatók a pólókat az alapáron túl, általuk meghatározott, úgynevezett támogatói összeggel is megvásárolhatják majd. A szervezők a teljes bevétellel a pandémiás időszak miatt nehéz helyzetbe került művészeket támogatják.

A fesztivál alapítója és művészeti vezetője Gaál Attila Csaba színművész, rendező, művészeti tanácsadója Oláh Zsolt színházi elemző, városi védnöke Dióssi Csaba polgármester, védnökei Esztergályos Cecília és Koncz Gábor Kossuth-díjas színművészek.

Gaál Attila Csaba színművész, a fesztivál művészeti vezetője a megnyitón
Fotó: Kovács Zsolt

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.