Újszínház-akció: ma éjfélig kedvezményesen vehetünk jegyet az előadásaikra

Zilahy Lajos Fatornyok, Herczeg Ferenc Az élet kapuja és Kulcsár Lajos Zserbótangó című darabjára is kínálnak jegyet.

Magyar Nemzet
2021. 09. 19. 13:11

Zilahy Lajos Fatornyok, Herczeg Ferenc Az élet kapuja és Kulcsár Lajos Zserbótangó című darabjára is kínálnak jegyet.

Az Újszínház a közösségi oldalán tette közzé a hírt, hogy a mai napon utoljára 20%-os kedvezménnyel kínálja a jegyeit. Akik nem online, hanem személyesen vennének jegyet, azokat az Allee Bevásárlóközpontban várják ma este hat óráig a mozinál lévő standjuknál. 

Többek között a Zserbótangóra lehet venni jegyet. Kulcsár Lajos darabjában két idősödő színésznőt közös társbérletbe kényszerít a szükség. A köztük évtizedek óta húzódó rivális viszony helyébe lassan egy furcsa összetartás lép. Nagyszerű kortárs darab, Esztergályos Cecília, Tordai Teri és Timkó Eszter szereplésével. 

Színre viszik Zilahy Lajos Fatornyok című színdarabját is. A második világháborút megelőző időszak különleges a magyar történelemben, melyről kevés darab született, Zilahy Lajos műve más szempontból világít rá erre az időszakra. A mű egy család életén keresztül mutatja be az szülőföldtől való elszakadás drámáját. A visszavágyódást gyökereinkhez, amely évtizedek alatt sem múlik el. A történet a második világháború küszöbén játszódik, abban a történelmi időszakban, amely még inkább kiélezte az országok és a népek közötti ellentéteket.

A többi előadásról az Újszínház honlapján tájékozódhatnak. 

(A borítóképen részlet Az élet kapuja című darabból. Forrás: Újszínház)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.