Elhunyt James Michael Tyler, a Jóbarátok színésze

Október 24-én Los Angelesben meghalt James Michael Tyler, aki Günthert alakította a nagysikerű Jóbarátok című sorozatban. A színésznél 2018-ban diagnosztizáltak prosztatarákot. A nézők tíz éven át, 1994 és 2004 között százötven epizódban láthatták a képernyőn.

Magyar Nemzet
2021. 10. 25. 12:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ő volt a legfiatalabb öt testvére közül. Még gyerekként vesztette el édesapját, aki az amerikai légierő nyugalmazott kapitánya volt, és édesanyját, aki életét gyermekeinek szentelve háztartásbeliként élte mindennapjait. Szülei halála után egyik nővérével a dél-karolinai Andersonba költözött. Geológus szakon végezett a Clemson Egyetemen, majd a georgiai egyetemen dráma szakon.

A Jóbarátok című sorozatban Günthert alakította, aki a Central Park kávézó alkalmazottja és szerelmes a Jennifer Aniston által játszott Rachel Greenbe. 

Tylert utólag válogatták be a sorozatba, mert ő volt az egyetlen, aki tudta, hogyan kell kezelni egy eszpresszógépet. (A színészi pályája előtt néhány kávézóban dolgozott.)

A Jóbarátokban, amely rendre a top háromban végez mindenféle komédiasorozatok listáján, ő volt a hat főszereplő mellett a leggyakrabban látott színész. A sorozat után kisebb szerepekben, köztük Sabrina, a tiniboszorkányban, a Dokikban, a Sikersorozatban tűnt fel.

Tyler kétszer nősült: 1995-ben Barbara Chadsey-t, majd 2017-ben Jennifer Carnt vette feleségül. A szörnyű hírt, hogy rákos beteg, 2018-ban kapta. Erről először a nyilvánosságnak a 2021-es nagy Jóbarátok-találkozón beszélt, melyre személyesen már nem is tudott elmenni, internetes közvetítésen keresztül volt jelen az eseményen.

Matt LeBlanc, azaz Joey friss posztjában két fotót osztott meg a következő szöveggel: 

„Nagyon sokat nevettünk együtt, tesó. Hiányozni fogsz. Nyugodj békében, barátom.” 

Jennifer Aniston egy fotóval és egy videóval búcsúzott tőle. 

„A Jóbarátok nem lett volna ugyanaz nélküled. Köszönöm a nevetést, amit hoztál a sorozatba és mindannyiunk életébe. Nagyon fogsz hiányozni!” 

– írta közösségi oldalán a színésznő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.