Nagyszabású és mozgalmas színpadi produkció az Eiffel Műhelyházban

A Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretei közt, Szente Vajk rendezésében, Balczó Péter, Sáfár Orsolya és Kálmán Péter főszereplésével mutatta be a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyháza Gyöngyösi Levente A Mester és Margarita című opera-musicaljét. A művet koncertszerű változatban a Miskolci Operafesztiválon láthattuk 2017-ben.

Magyar Nemzet
2021. 10. 10. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyöngyösi Levente zeneszerzőt a Budafoki Dohányi Zenekar zeneigazgatója, Hollerung Gábor karmester kérte fel, hogy Mihail Bulgakov szürreális-szatirikus regényéből darabot szerezzen. A regény cselekménye több idősíkban játszódik, értelmezése is többrétegű. Ezt Gyöngyösi Levente zenéjében is érzékelteti: az opera-musicalben a rock és az opera hangzásvilága keveredik a szovjet éra indulóival és számos könnyűzenei utalással. A darab librettója Várady Szabolcs munkája, aki Bognár Róbert és Schlanger András forgatókönyvírókkal dolgozott közösen.

Fotó: Rákossy Péter

Szente Vajk a musicalek világát idéző, nagyszabású és mozgalmas színpadi produkciót rendezett, amelyben a Magyar Táncművészeti Egyetem korábbi táncosai (koreográfus: Túri Lajos Péter) és a Magyar Légtornász-egyesület akrobatái (artista koreográfus: Vincze Tünde) is közreműködnek. Az előadás főbb szerepeit Balczó Péter (Mester/Jesua) Sáfár Orsolya (Margarita), Kálmán Péter (Woland), Kovács István (Sztravinszkij/Pilátus) Hábetler András (Berlioz/Kajafás) és Ujvári Gergely (Hontalan Iván/Lévi Máté) alakítják, vezényel Hollerung Gábor. Felvételről közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor). Díszlet- és jelmeztervező: Kentaur.

A tegnapi premiert követően A Mester és Margarita október 13-án, 14-én, 15-én, 16-án és 17-én 19.00 órakor látható az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termében.

Borítókép: Jelenet az előadásból. Fotó: Rákossy Péter

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.