Szlovák Filmnapok az Urániában

Október 12–14. között rendezik a Szlovák Filmnapokat az Uránia Nemzeti Filmszínházban a budapesti Szlovák Intézet és a Szlovák Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége szervezésében.

Magyar Nemzet
2021. 10. 08. 12:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A programot október 12-én Martin Šulík A nyúlfülű férfi című filmje nyitja, amelyben egy író kerül alkotói-életközépi válságba; a főszerepet Miroslav Krobot alakítja, akinek oldalán Borbély Alexandrát is felfedezhetjük. 

Láthatjuk a tavalyi szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztiálon díjazott Szolgák című filmet – Ivan Ostrochovský rendezését – , amely a rendszerváltás előtti időkbe viszi vissza a nézőket, a pártállam és a katolikus egyház összetett viszonyába enged bepillantást. 

A pártállam és a katolikus egyház viszonyát boncolgatja a Szolgák című film      Fotó: Uránia Nemzeti Filmszínház

A filmnapok programjában elérhető lesz továbbá a 2019-es Karlovy Vary Filmfesztivál Kristályglóbusz-esélyese, az Oscar-díjra is nevezett Legyen világosság! című alkotás, amely radikális szervezetek hatása alá került fiatalokról szól egy család történetén keresztül.

Jelenet a Legyen világosság! című filmből   Fotó: Uránia Nemzeti Filmszínház

A vetítések adatai elérhetők az Uránia honlapján.

Borítókép: Jelenet A nyúlfülű férfi című alkotásból. Fotó forrása: Uránia Nemzeti Filmszínház

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.