Átadták az idei Goldmark-díjakat

A szeretetből fakadó figyelem az, ami összekapcsolja Éles Gabriella, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) műsorfigyelő osztályának vezetője és Keleti Éva fotóművész életpályáját – mondta Aranyosné dr. Börcs Janka, az NMHH főigazgatója az idei Goldmark Péter Károly-díj két kitüntetettjéről.

Magyar Nemzet
2021. 11. 18. 19:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A díjat 2015 óta ítélik oda a több évtizeden át tartó, a műsorszórás és a műsorszolgáltatások fejlődéséért folytatott kimagasló színvonalú munkáért a média területén. Az idei két díjazott Aranyosné dr. Börcs Janka szerint művészi szinten figyel. Éles Gabriella több mint húsz éve dolgozik a hatóságnál, Keleti Éva Kossuth-, Balázs Béla-, Radnóti, Táncsics- és Prima Primissima díjas erdemes művész pedig évtizedek óta a fotózásnak él.

Éles Gabriella az új, innovatív vizsgálati módszerek meghonosításában ért el kimagasló eredményeket. Munkája során a teljes képet tartja szem előtt, így hatással van az egész hazai médiaágazatra. Tevékenységére szolgálatként tekint, közösségben gondolkodik; nemcsak munkatársai, de a szolgáltatók képviselői is számíthatnak rá. – Hálás vagyok az elismerésért és azért is, mert végig olyan munkatársak álltak mellettem, akiknek segítségében és szakértelmében mindig megbízhattam – mondta el a díj átvételekor.

– Egész életpályámért hálával tartozom mindazoknak, akik segítségemre voltak az elmúlt kilencven évben, és egész Magyarországnak – nyilatkozott Keleti Éva, a másik díjazott, aki az MTI jogelődjénél, a Magyar Fotónál kezdte pályafutását, majd az Új Tükör, a HT Press, a Gamma Képügynökség és az Europress fotószerkesztőségeit is vezette. Harminc év kihagyás után kezdett nemrégiben újból fotózni, retrospektív kiállítását 2019-ben a Műcsarnok mutatta be. Keleti Éva sokat tett azért, hogy a fotóriport önálló médiummá váljon, ne csupán szövegillusztráció legyen. Egyedi látásmódjával iskolát teremtett a színházi fényképezésben.

Borítókép: Aranyosné dr. Börcs Janka főigazgató, Keleti Éva fotóművész, Meszleny László, a Médiatanács tagja és Éles Gabriella, az NMHH osztályvezetője. Forrás: NMHH

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.