időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo

Elhunyt Csűrös Karola

Forrás: madachszinhaz.hu
2021.11.24. 12:30 2021.11.24. 14:05
Elhunyt Csűrös Karola

A Madách Színház mély megrendüléssel tudatja, hogy elhunyt Csűrös Karola színművésznő – olvasható a színház honlapján.

Csűrös Karola 1959-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Cserfes, jókedvű naivaként kezdte pályáját, modern lányfigurák megformálásával. Hamar rátalált saját művészi hangjára, karakterszerepek megformálásával, vígjátékokkal érte el legnagyobb sikereit. Első jelentősebb filmszerepét a Két emelet boldogság című filmben kapta 1960-ban. 1962-ben szerződött a Madách Színházhoz – írja a Madách Színház hivatalos közleménye.

Öt évtizeden át volt a színház tagja, derűs személyiségével jókedvet hozott mindennapjainkba. 

Célia Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékában, Margit a Régimódi történetben, fantasztikus komika Ray Cooney: Ne most, drágám! című komédiájában. Utolsó bemutatója a Forgószínpad volt, amelyben többek között Psota Irénnel, Pásztor Erzsivel, Békés Italával, Für Anikóval, Kállai Ilonával, Lehoczky Zsuzsával és Zenthe Ferenccel játszott együtt.

Férje, Horváth Ádám teleregényében, a Szomszédokban lett országosan ismert és nagyon népszerű. Örökre mindenki számára Etus maradt, talán azért, mert ő maga volt a kedvesség, a gondoskodás, az életigenlés és a humanizmus – emeli ki a színház közleménye.

Művészetét 1993-ban Erzsébet-díjjal és Déryné-díjjal ismerték el, 2001-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2006-ban érdemes művész lett.

Csűrös Karolát a Madách Színház saját halottjának tekinti – zárja sorait a Madách Színház.

Az eredeti forrást ITT érheti el. 

Borítókép: Csűrös Karola (Fotó: MTI/Illyés Tibor)