Újabb tizenkét film a Filmión

Immár egy éve nézhető kiváló minőségben a Nemzeti Filmintézet streaming szolgáltatója, a Filmio kínálata, amely a mai naptól tizenkét alkotással bővül.

Magyar Nemzet
2021. 11. 18. 21:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többek között a Szerelem első vérig, a Habfürdő és a Legényanya is elérhető mától a négyszáz filmet tartalmazó repertoárban, amely a legendás kultfilmek és az örökzöld klasszikusok mellett tartalmaz több, a moziból frissen kikerült alkotást is. 

November 18-tól elérhető a Szerelem első vérig, a Szerelem második vérig és a Szerelem utolsó vérig. Dobray György és Horváth Péter háromrészes filmjét a mozikban több mint másfél millióan tekintették meg a megjelenést követően. A cselekmény szerint a tizennyolc éves Füge festőnek készül, és szaxofonozik a kollégium egyik zenekarában. Beleszeret Ágotába, a régésznek készülő osztálytársába, akinek azonban feltűnik régi szerelme, amiért Füge öngyilkosságot kísérel meg. A tinifilm nyíltan beszél a szerelemről és a szexualitásról. 

Kovásznai György 1979-es animációs filmje, a Habfürdő a musical, a romantikus vígjáték és a szociológiai dokumentumfilm műfaji határán mozog. András Ferenc rendezésében A nagy generáció című film Bereményi Géza forgatókönyvéből készült, és a lázadó beat nemzedék kiábrándultságát mutatja be. Az Ének a csodaszarvasról Jankovics Marcell animációs filmje, amely a jégkorszak végétől indul, és mintegy nyolcezer évet átívelve mutatja be a magyarok őstörténetét és a honalapítást. 

A Filmio újdonságai között megtalálható továbbá Garas Dezső filmje, A legényanya és Huszárik Zoltán felújított, kiváló minőségű rövidfilmjei: a Groteszk, a Capriccio, az Amerigo Tot, a Tisztelet az öregasszonyoknak és az A piacere. 

További információ a Filmión.

Borítókép: A Szerelem első vérig plakátja (Forrás: Mafab)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.