Hercegi gyertyagyújtás Eszterházán

A fertődi Esterházy-kastély közösségi oldalain közzétett videón XIII. galántai Esterházy II. Antal herceg és felesége, Esterházy Szvetlána hercegné gyújtja meg a negyedik adventi gyertyát Eszterházán.

Magyar Nemzet
2021. 12. 19. 19:05
XIII. galántai Esterházy II. Antal herceg és Esterházy Szvetlána hercegné Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fellobbant a negyedik adventi gyertya is a hazánk legimpozánsabb barokk-rokokó csodavilágaként ismert, ünnepi fényekbe öltözött, fertődi Esterházy-kastély díszudvarának adventi koszorúján.

Advent negyedik vasárnapján a szeretet gyertyalángja fellobbanását követően XIII. galántai Esterházy II. Antal herceg személyesen mondta el több nyelven karácsonyi és újévi jókívánságait.

Az Esterházyak, Magyarország főnemesi családjaként politikai, katonai és kulturális szempontból is európai történetet írtak évszázadokon keresztül, Eszterháza szépséges csodavilága örökséghelyszínként nemzeti örökségünk egyik legértékesebb kincse.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.