időjárás 28°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Kóbor Jánosról neveznének el egy sétányt a Balatonon

Magyar Nemzet
2021.12.27. 10:51
Kóbor Jánosról neveznének el egy sétányt a Balatonon

Kegyhellyel tisztelegnének Balatonaligán Kóbor János előtt. Az Omega menedzsere megígérte, hogy végigjárja az ehhez szükséges bürokratikus utat.

Az Omega jövőre ünnepelte volna hatvanadik születésnapját. Az alapító-zeneszerző Benkő László és a basszusgitáros Mihály Tamás tavaly novemberi halálát követően, idén, december 8-án az együttest alapító frontember, Kóbor János is meghalt.

A Bors cikkéből kiderült: 

az Omega-rajongók szorgalmazzák, hogy mihamarabb legyen egy méltó hely, ahová elzarándokolhatnak és megemlékezhetnek a zenészekről. 

Trunkos András, az együttes menedzsere azt mondta a bulvárlapnak, hogy nagy tervei vannak, megcsinálja a kegyhelyet, amely nemcsak Mecykről szól majd, hanem az egész Omegáról. 

Először Kóbor Jánosról neveztetne el egy sétányt Balatonaligán, ahol az énekes a nyarakat vitorlázással töltötte. Ennek a közepén állítanának fel egy oszlopot, rajta egy Omega-jellel. 

A menedzser annak is örülne, hogyha fát is tudnának ültetni Kóbor János emlékére. A nemrég elhunyt énekes hamvainak felét a Balatonba fogják szórni, ám még nem lehet tudni, hogy mikor. 

Borítókép: Kóbor János énekes (Forrás: MTI/Mohai Balázs)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.