Milliókat köszönhet világsztárok felajánlásainak a Jónak lenni jó! kampány

Lewis Hamilton dedikált overallja, Jean-Paul Belmondo dzsekije vagy Rafael Nadal aláírt ütője – mind olyan értékes relikviák, amelynek köszönhetően milliókkal tudta támogatni kedvezményezettjeit a Jónak lenni jó! kezdeményezés. A közmédia idén jubiláló karitatív kampánya ugyanis nemcsak az adományvonalra érkező összeggel, hanem különleges tárgyak eladásával, árverezésével is segít immár tíz éve egy-egy nemes ügyet, kiemelt szervezetet. A jótékonysági akció idei kedvezményezettje a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítvány.

Magyar Nemzet
Forrás: MTVA2021. 12. 17. 12:42
Forrás: MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz évvel ezelőtt hirdette meg először a közmédia a Jónak lenni jó! kampányát. Az elmúlt években a karitatív akciónak köszönhetően csaknem 1,7 milliárd forint értékű adomány jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez. A hazai médiában egyedülálló kezdeményezés minden évben adakozásra buzdítja az embereket. A 1357-es számot tárcsázva, vagy a 1357-es számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az idei kedvezményezettet, emellett az alapítvány két bankszámlaszámára is várja a segíteni vágyók hozzájárulásait. Ugyanakkor minden évben hazai és világsztárok is csatlakoznak felajánlásaikkal a gyűjtéshez. Az eladott, vagy árverés során értékesített relikviákból pedig milliókkal gyarapodott az összegyűlt pénz.

Plácido Domingo 2019-ben ajánlotta fel a tiszteletére készült lámpát, amely 600 ezer forintért kelt el, ennél is többet – 680 ezer forintot –  ért 2017-ben Rafael Nadal dedikált ütője. Tavaly 700 ezer forintért talált gazdára Törőcsik Mari 1971-es a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon kapott díja. Az Aranycsapat tagjai által aláírt bőr focilabda pedig 750 ezer forintot ért egy adakozónak. 792 ezer forintért kelt el Nigel Mansell különleges 1989-es, F1-es Magyar Nagydíjon nyert trófeájának replikája, amelyet a Hollóházi Porcelánmanufaktúra ajánlott fel. Ez az összeg már megközelítette Belmondo dzsekijének értékét, amely 800 ezer forintot ért, ám elmaradt dedikált overalljától, amely 1 950 000 forintért talált támogató gazdára.

Idén sincs hiány tárgyi felajánlásokból, amelyek megtalálhatók a https://mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon. Ezek többsége megvásárolható, néhány különleges tárgyat pedig a december 19-i egész napos műsorfolyam során árverésre bocsát a közmédia.

 Borítókép: Összeállítás a felajánlott tárgyakból (Fotó: MTVA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.