időjárás 28°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Kettős magyar győzelem: Milák arany-, Márton ezüstérmes Rómában

Múltidéző és évtizedek óta hagyományos műsorokkal ünnepel szilveszterkor a közmédia

Magyar Nemzet
Forrás: MTVA
2021.12.31. 12:52 2021.12.31. 14:48
Múltidéző és évtizedek óta hagyományos műsorokkal ünnepel szilveszterkor a közmédia

A rádiókabaré humorral teli pillanatai, Szenes Iván örökzöld slágerei, operettek, magyar nóták és jazzmuzsika is várja az év utolsó napján a közmédia csatornáinak nézőit és hallgatóit, akik jól megszokott és szeretett műsorokkal, valamint a múlt pillanatainak újra élesével búcsúztatnák a 2021-es esztendőt.

A Duna Televízió délután kezdi el megalapozni a szilveszteri hangulatot, a 15 órakor kezdődő 2007-ben készült Különös szilveszter című vidám, zenés óév búcsúztató műsorban kabaréval, operett- és világslágerekkel hangolódhatunk az éjféli koccintásra. A zenés alapozás után jöhet a humor, amelyről 19.45-től Fábry Sándor, majd rögtön utána a Bagi–Nacsa-páros gondoskodik. Az év utolsó napjának utolsó órái igazi gálahangulatban telnek a Duna Televízión, ahol a nézők 22.10-től a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház szilveszteri gáláját láthatják, amelyben az operett- és musicalslágerek mellett, ismert könnyűzenei dalok is elhangzanak, köztük a Különös szilveszter.  Az éjjel pedig itt nem ér véget, hiszen az új évet egy hatalmas házibulival indítja a csatorna.

Szenes Iván örökzöld slágeri csendülnek fel december 31-én 19.05-től a Duna Worldön. A múlt nagyjainak alakítását egy 1967-es magyar tévéjátékkal lehet felidézni a csatornán, ahol 22.30-tól egy álbűnügyi komédia szolgáltat izgalmat, humort és fülbemászó muzsikát. A Könnyű kis gyilkosságban ugyanis olyan sztárok fakadnak dalra, mint Darvas Iván és Tordai Teri, mindezt egy lebilincselő krimiben. Éjfél után pedig a Magyar Televízió nóta műsoraiból kapnak szilveszteri összeállítást a csatorna nézői.

Az opera kedvelőinek az M5 kulturális csatornára is érdemes figyelmet fordítani, hiszen az új év első perceiben Georges Bizet Carmen című operájának csodálatos filmváltozatát láthatják. Az 1984-es filmben a címszerepben Julia Migenes mellett Plácido Domingót láthatjuk.

Pezsgős beszélgetésekkel várja a hallgatókat e napon a Kossuth rádió is már 13 órától. A Buborék a pohárban című műsorban a nézők megismerhetik a magyar pezsgőkészítés történelmét, és megtudhatják miként használja fel a gasztronómia ezt a különleges italt. Nincs szilveszter Rádiókabaré nélkül. A Kossuth rádió hagyományos évzáró műsora 1985 óta hallható. Idén szilveszterkor két adással is várják a hallgatókat, 18 órától egyórás, a közelmúlt szilveszteri pillanataiból összeállított válogatással készülnek. 21 órától pedig a csaknem három órán át tartó szilveszteri Rádiókabaré következik, egészen az éjféli gongütésig. A két kabaré között szilveszteri operett parádéval készülnek a hallgatóknak. A műsorban olyan legendás előadók énekelnek mint Honthy Hanna, Rátonyi Róbert, Latabár Kálmán és Feleki Kamill.

A Bartók rádióban a Muzsikáló délután jelentkezik különkiadással, 15 órától ifj. Bazsinka József műsorvezető és vendégei várják a hallgatókat, majd 22.25-től az Éjszakai jazzklub szilveszteri adásával búcsúztatják az óévet.

A Dankó Rádióban a 12.30-kor kezdődő Jó ebédhez szól a nóta is szilveszteri hangulatban telik. Az este pezsgését a 23 órakor kezdődő Parno Graszt-koncerttel fokozza a rádió, éjfél után pedig lendületes magyar- és cigánynóták, csárdások diktálják az újévi tempót.

Borítókép: Nacsa Olivér humorista (Fotó: Ripost)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.