Újra megfilmesítette Jön egy úr című dalát a Chalga

A folk pop-rock zenekar tavaly egy karanténvideót készített a számhoz, most pedig továbbgondolta a koncepciót, és egy új klippel jött ki. A Jön egy úr a januárban megjelenő harmadik nagylemezük egyik előfutára.

Magyar Nemzet
2021. 12. 24. 15:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jön egy úr című dal a Chalga színes világába abszolút belepasszol: a drum’n’bass/jungle akusztikus dobra és nagybőgőre épül a folkos, dzsesszes, elektronikus zene kortárs megközelítéssel. Érdekessége, hogy tavaly már készült egy karantén videó a dalhoz, de az együttes most újra elővette a szerzeményt.

– 2021 tavaszán elkészítettük a szám karanténos verzióját. Mindenki telefonnal felvette a saját részét, aztán ebből készült mix és videó, az alapanyagnak megfelelő minőségben

– mondta el a Chalga gitárosa, Zagyva Tamás. – Ennek a verziónak egyértelműen pozitív visszhangja volt, nagyon sok megosztással, lájkkal, és meglepően sok kommenttel. 

A visszajelzések miatt, illetve mert maga a zenekar szerint a szám van annyira jó, elkészítettük a rendes verziót, normális hanggal és képpel a lemezmegjelenést beharangozandó. 

A karanténos verziót be is idézzük az elején, a klip fő sztorija a külön, otthoni zenélésből vezet az együtt zenélés felé.

A zenéléses szál mellett a klip vizuálisan is reagál a dalszövegben körüljárt, tipikus, sérült és egymással nem kibékíthető férfi-női viselkedésmintákra. A beidézett rajzfilmfigurák mind komikusan túltolt maszkulin magatartást hoznak, amire Fekete Bori énekesnő reagál.

– A refrén egy erdélyi (Küküllő-menti) dal laza megidézése, hiszen a férfi-női bonyolult kapcsolatok függetlenek helytől és időtől – tette hozzá Tamás.

A képanyagot nem egyszerre vették fel, hanem csaknem egy éven keresztül. Dolgozni kellett azon, hogy a frizurák és a ruhák hasonlítsanak, és bár ez nem látszik, a videónak van egy ilyen rejtett idődimenziója is.

A Jön egy úr rajta lesz a zenekar harmadik, január közepén megjelenő, Ezért van az című lemezén. A Halmos Béla-program által támogatott album bemutatóját február 10-én tartják a Fonó Budai Zeneházban.

Borítókép: Chalga zenekar (Forrás: Chalga)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.