Töltsük meg lelkünket a régi magyarok ránk hagyott kincseivel

Te Deum címmel újévköszöntő gálaműsort rendez a Hagyományok Háza a Müpában.

Magyar Nemzet
2022. 01. 02. 15:57
Fotó: Gabor Dusa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régen, amikor királyaink fontos hadviselésből tértek haza, vagy ha pestis, török, tatár tizedelte az országot, de ünnepekkor is sokszor felhangzott a kereszténység 4. században keletkezett csodálatos himnusza: 

Téged, Isten, dicsérünk.

A Hagyományok Háza lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az újévköszöntő alkalmat kínál arra, hogy megtöltsük lelkünket a régi magyarok ránk hagyott kincseivel, s így lélekben összefogódzva legyőzzük az előttünk álló nehézségeket az új évben is.

Az évkezdést is valamiféle vízválasztóként éli meg az ember, fontosnak gondolja a Mindenható segítségét kérni. És persze segíthet a megújulásban mindaz, amit ebbe a műsorba a paraszti hagyományokból besűrítettek a szervezők, a moldvai »urálástól« a dunántúli regölésig. A műsorban immár hagyományosan közreműködnek a Magyar Állami Népi Együttes és a Fölszállott a páva televíziós seregszemle válogatott résztvevői és a néphagyomány éltetői, hordozói is szerte a Kárpát-medencéből

– írják a közleményükben. 

A gálaműsoron fellép Agócs Gergely, András Orsolya és Mihó Attila, Berecz András, Fassang László, Hideg Anna (Ördöngösfüzes), Kásler Magdi és az Üver zenekar, a Magyarfülpösi Szivárvány Ház gyerekei, marosmagyarói hagyományőrzők, sófalvi hagyományőrzők, a Szent Efrém Férfikar, az Udvarhely Néptáncműhely, a Virtus Dudazenekar, a Fölszállott a páva korábbi évadainak versenyzői: a Vasi Kislegényczéh, Vrencsán Anita és Vaszi Levente (Kostelek), a Haraszti ikrek.

Még több részletet ITT találnak. 

Borítókép: A gálaműsor részlete (Forrás: Hagyományok Háza) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.