Idén újra útnak indul a Kőfeszt Folkklub

A múlt évben nagy sikerrel zajlott a Kőfeszt Folkklub rendezvénysorozat, amely idén újra útnak indul. A Káli-medence településein minden hónapban jelentkezik a program, amelynek középpontjában a Kárpát-medence különböző tájegységeinek táncai, szokásai állnak.

Magyar Nemzet
2022. 02. 17. 19:47
null
Fotó: Kulcsar Istvan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Káli-medence szívében idén negyedik alkalommal fogják megrendezni a Kőfesztet, a nyugalom fesztiválját (augusztus 3–8.). A szervező Határtalan Hangok Alapítvány a kezdetektől középpontba állította Cseh Tamás életét és művészetét, aki hosszú évtizedeken keresztül kötődött a Balaton-felvidékhez. Nem véletlen, hogy Kővágóörsön utcát neveztek el az énekes-gitárosról. A már hatnapos fesztivál mostanra hagyományként egészül ki az egész éves Folkklub programsorozattal.

A Kőfeszt kísérőprogramjaként tavaly júniusban vette kezdetét a Kőfeszt Folkklub, ahol mindig a fesztivál egyik helyszínén egy kellemes, programokban és élményekben dús délutánt lehet eltölteni. A Kőfeszt Folkklubba minden hónapban olyan vendégek érkeznek, akik nemcsak a folklórt kedvelők számára fontos és értékes emberek, hanem életútjukkal, munkásságukkal példaértékűek lehetnek mindenki számára. Előadásokkal, koncertekkel, dal- és tánctanítással, kézműveskedéssel, jó hangulatú beszélgetésekkel várják a vendégeket, családias környezetben.

Kőfeszt Folkklub   Fotó: Kulcsár István

Az év első Folkklubját február 26-án 14 órától rendezik meg Mindszentkállán, ahol Székelyföld tájegységét járják körbe. Horváth Elek prímás érkezik Vajdaszentiványról, a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa által is támogatott rendezvény házigazda zenekara pedig ismét Pál István Szalonna és bandája lesz. A dalokat Navratil Andrea, a táncokat Szabó Csaba vezetésével a Tördemic Táncegyüttes táncoslábú fiataljai tanítják majd. A belépés, ahogyan a Kőfeszt összes rendezvényére, a Folkklubba is díjtalan. Az egész program alatt kézműves-foglalkozásokkal várja a gyermekeket Troják Zsuzsanna és Kropf Milán.

Borítókép: A Kőfeszt kísérőprogramja a Kőfeszt Folkklub (Fotó: Kulcsár István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.