Bárki játszhat az országjáró hangszereken

A Hangszert a kézbe program célja, hogy aki kipróbálja a hangszereket, kedvet kapjon a zenéléshez, zenetanuláshoz.

Magyar Nemzet
2022. 03. 18. 16:15
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hangszert a kézbe kezdeményezés indulása, 2017 óta mintegy száztizenötezer látogató próbálhatott ki különböző hangszereket ingyenesen az országjáró kiállításon. 

A Nemzeti Kulturális Alap Hangfogó könnyűzene-támogató programjának támogatásával megvalósuló program ez idáig ötven alkalmon és kétszázhárom kiállítási napon van túl a Hangszeresek Országos Szövetsége gondozásában. A kezdetekben a megyeszékhelyekre jutott el a rendhagyó tárlat, az új pályázatoknak köszönhetően a kisebb települések lakóihoz is elért a kezdeményezés. Az idén még tizennyolc város került fel a listára.

Az esemény másodszor valósul meg Kaposváron. Először 2018 februárjában járt az interaktív tárlat a városban.

Az ötvenegyedik alkalommal megrendezendő program célja nem változott. Azzal, hogy bárki számára kipróbálhatóvá teszi a gitárokat, basszusgitárokat, billentyűsöket, ütősöket, ének- és hangtechnikai felszereléseket és világzenei hangszereket, ahhoz kíván hozzájárulni, hogy minél többen kezdjenek muzsikálni, zenét tanulni.

Fotó: Facebook

A kiállítás délelőtt főként az oktatási intézmények csoportos látogatásait várja, melyeken a hangszerek kipróbálása mellett rendhagyó énekórákat is szerveznek, melyek bemutatják a könnyűzene és a könnyűzenei hangszerek fejlődésének történetét, az irányzatok és a stílusok kialakulását és sokszínűségét, valamint betekintést nyújtanak a zenész életmódba.

Kaposvárt követően Balassagyarmaton, Kiskunfélegyházán, Debrecenben, Miskolcon, Pakson, Egerben és Dombóváron vehetik kézbe az érdeklődők az utazó hangszereket.

Borítókép: Pillanatkép a szombathelyi Hangszert a kézbe rendezvényről (Fotó: Hangszert a kézbe Facebook-oldal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.