Jimi Hendrix szellemi örökösei

Negyedik alkalommal hirdetik meg az Új gitáros tehetségkutatót annak reményében, hogy megismertessék a nagyközönséggel az előző seregszemle óta beérett új gitárosokat.

Magyar Nemzet
2022. 03. 06. 16:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2010-ben Jimi Hendrix életműve előtt tisztelegve indítottuk útjára a kezdeményezést. 2014-ben Santana aktuális albuma kapcsán szervezték meg a versenyt. 2018-ban Joe Satriani „What Happens Next” lemeze adta az apropót. 

Az idei tehetségkutató nagykövete az a Barkóczi Bence lesz, aki 2014-ben tizenkilenc évesen bejutott a legjobb tíz közé, majd 2018-ban toronymagasan megnyerte a versenyt. Azóta elkészített három világklasszis anyagot Meristem nevű projektjével: Absorbed Light EP 2018, Dark Phase (album) 2020, Necrosis EP 2022, és endorseri szerződést kötött az Ibanezzel. A szervezők remélik,  példája, népmesébe illő története sok új gitárost fog inspirálni arra, hogy jelentkezzen az Új gitáros 2022 tehetségkutatóba.

Nevezési határidő: 2022. április 3. éjfél, döntő: 2022 április 14. 18 óra, A38 Hajó.

A www.youtube.com/ujgitaros csatornára feltöltött pályamunkákat a zsűri folyamatosan értékeli 1-től 10-ig terjedő skálán. A pontozás állásáról hetente tájékoztatjuk a versenyzőket és a közönséget a www.facebook.com/ujgitaros Facebook-oldalon. 

A pályamunkák alapján tíz gitáros kap lehetőséget arra, hogy élőben is bemutassa tudását. 

A döntőben minden gitáros előre elkészített zenei alapra élőben gitározik. A bemutatott produkciók alapján a zsűri választja ki a győztest.

 A zsűri tagja mások mellett Barkóczi Bence – az Új gitáros 2018-as győztese, Füstös Bálint – a Margaret Island gitárosa, Kékkői Zalán – a Beatrice gitárosa, Lukács Peta – a Bikini gitárosa.

Borítókép: Barkóczi Bence, az előző tehetségkutató győztese, a zsűri tagja (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.