időjárás 15°C Malvin 2022. október 1.
logo

Jimi Hendrix szellemi örökösei

Magyar Nemzet
2022.03.06. 16:39
Jimi Hendrix szellemi örökösei

Negyedik alkalommal hirdetik meg az Új gitáros tehetségkutatót annak reményében, hogy megismertessék a nagyközönséggel az előző seregszemle óta beérett új gitárosokat.

2010-ben Jimi Hendrix életműve előtt tisztelegve indítottuk útjára a kezdeményezést. 2014-ben Santana aktuális albuma kapcsán szervezték meg a versenyt. 2018-ban Joe Satriani „What Happens Next” lemeze adta az apropót. 

Az idei tehetségkutató nagykövete az a Barkóczi Bence lesz, aki 2014-ben tizenkilenc évesen bejutott a legjobb tíz közé, majd 2018-ban toronymagasan megnyerte a versenyt. Azóta elkészített három világklasszis anyagot Meristem nevű projektjével: Absorbed Light EP 2018, Dark Phase (album) 2020, Necrosis EP 2022, és endorseri szerződést kötött az Ibanezzel. A szervezők remélik,  példája, népmesébe illő története sok új gitárost fog inspirálni arra, hogy jelentkezzen az Új gitáros 2022 tehetségkutatóba.

Nevezési határidő: 2022. április 3. éjfél, döntő: 2022 április 14. 18 óra, A38 Hajó.

A www.youtube.com/ujgitaros csatornára feltöltött pályamunkákat a zsűri folyamatosan értékeli 1-től 10-ig terjedő skálán. A pontozás állásáról hetente tájékoztatjuk a versenyzőket és a közönséget a www.facebook.com/ujgitaros Facebook-oldalon. 

A pályamunkák alapján tíz gitáros kap lehetőséget arra, hogy élőben is bemutassa tudását. 

A döntőben minden gitáros előre elkészített zenei alapra élőben gitározik. A bemutatott produkciók alapján a zsűri választja ki a győztest.

 A zsűri tagja mások mellett Barkóczi Bence – az Új gitáros 2018-as győztese, Füstös Bálint – a Margaret Island gitárosa, Kékkői Zalán – a Beatrice gitárosa, Lukács Peta – a Bikini gitárosa.

Borítókép: Barkóczi Bence, az előző tehetségkutató győztese, a zsűri tagja (Forrás: YouTube)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.