Musical készült a Baradlay fivérekről

Nyilvános olvasópróbán nyerhet betekintést a közönség a Musical Neked Produkció Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényéből készült Kőszívű – A Baradlay-legenda című darabba. A Szente Vajk és Galambos Attila által írt musicalhez különleges játék és adománygyűjtés is kapcsolódik.

Magyar Nemzet
2022. 03. 08. 19:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A függetlenségére törekvő magyar nemzet, a családi, a baráti és bajtársi kapcsolatokat mindenekfelett tisztelő magyarok, és az igaz szerelem legyőzhetetlensége mutatkozik meg a három Baradlay fivér, Ödön, Richárd és Jenő történetében. Jókai Mór regénye, A kőszívű ember fiai a reformkortól a kiegyezésig ível, a Kőszívű – A Baradlay-legenda nagyobb történelmi kitekintésre vállalkozik. A Baradlay testvérek lenyűgöző, kalandos és romantikus történetén itthon eddig még sosem látott látványvilág és különlegesen szép dallamok vezetik végig a nézőket.

A Szente Vajk és Galambos Attila által írt darab ősbemutatóját június 17–18-án tartják a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, március 15-én pedig még sosem látott show vezeti be a musicalt, ahol a színészek előadják a teljes produkciót, amelynek zenéjét Juhász Levente szerezte, rendezője Szente Vajk, producere Szabó László. A hetven négyzetméteres LED-falon vetítéseket és jelmezrészleteket láthat a közönség. Míg a főbb szerepekben a Kossuth-díjas Miklósa Erika, Náray Erika, Polyák Lilla, Kovács Gyopár, Gubik Petra, Katona Kinga, Szerednyey Béla, Feke Pál, Veréb Tamás, Ember Márk, Fehér Tibor, Serbán Attila, Berettyán Sándor és Barabás-Kiss Zoltán lép színpadra.

A produkcióhoz különleges játék is csatlakozik: Oszd ki a szerepeket! elnevezéssel. A március 15-én 19 órakor az Erkel Színházban kezdődő előadásra jegyet vásárlók ingyenesen, a jegyükön található kód segítségével részt vehetnek egy játékban, ahol megtippelhetik, hogy melyik színész melyik szerepet fogja játszani. Ezzel az alkotók arra is szeretnék késztetni a nézőket, hogy olvassák el a regényt és gondolják át, melyik színészre melyik szerepkarakter illik a legjobban. A tippeket március 13-án 12 óráig lehet elküldeni a Koszivumusical.hu oldalon, a legjobban tippelők között egymillió forintot oszt szét a produkció. Ha csak egyvalaki találja el tökéletesen a szereposztást, övé a teljes nyeremény. Ha nincs telitalálatos, akkor a legtöbb találatot elérő(k)é a nyeremény.

A Kőszívű – A Baradlay-legenda szereplőválogatást is hirdet. A darabban majd videóbejátszáson feltűnő, amatőr szereplőket keresnek, akiknek az 1849-es aradi vértanúkkal kapcsolatos szöveget kell elmondaniuk. A szereplésre az [email protected] címen lehet jelentkezni (név, életkor, foglalkozás megadásával és egy fotó csatolásával) március 11-én éjfélig.

A március 15-i előadáson gyűjtést szerveznek a Kárpátaljáról menekült családoknak. Arra kérik a nézőket, hogy adományaikat hozzák el a színházba, amelyeket a produkció kiegészít és eljuttat a menekülteknek.

Borítókép: Miklósa Erika (Fotó: Cziffrafesztivál.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.