időjárás 25°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo
Bécsben három hétig minden a fényképekről szólt

Női fotográfusok és a természet újragondolása

Magyar Nemzet
2022.03.27. 18:00
Női fotográfusok és a természet újragondolása

Március 9. és 27. között Bécsben, mondhatni, minden a fényképekről és a fényképezésről szólt. A 2022-es évi bécsi fotófesztivál több mint száznegyven kiállítással és mintegy háromszáz eseménnyel helyezte a fókuszba a fotóművészetet, a bécsi Művészetek Háza és számtalan partnere közreműködésével. Múzeumok, művészeti intézetek, galériák, művészeti egyetemek és kiállítóterek mutattak be művész- és riport-, valamint divatfotókat is.

Az idei fesztivál két nagy téma köré szerveződött:

Középpontban a női fotográfusok – akiknek teljesítménye még mindig nincs teljes mértékben elismerve – és A természet újragondolása / A tájkép újragondolása. Ez utóbbi a fotósok szerepére fókuszált a természet, illetve a táj megismerésében és egy kritikus álláspontra helyezkedett a természethez való viszonyunkat illetően.

A szervezők a fesztivál teljes időtartama alatt számtalan kísérőprogramról is gondoskodtak, tárlatvezetések, stúdiólátogatások, kerekasztal-beszélgetések tarkították az elmúlt majdnem három hetet, és segítették az elmélyülést és a befogadást.

Ízelítőül tekintsék meg az idei bécsi fotófesztiválon készült képgalériánkat:

Borítókép: Látogató a bécsi fotófesztivál egyik kiállításán (Fotó: Éberling András) 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.