Országos Bartók Tavasz

Országosan várja az érdeklődőket a Bartók Tavasz. Április 1-je és 17-e között a hazai és nemzetközi művészeti élet kiválóságai érkeznek Budapestre, április 21-től pedig már Debrecenben, Győrben és Miskolcon is folytatódik a fesztivál.

Magyar Nemzet
2022. 03. 11. 14:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Müpa szervezésében megvalósuló Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek összművészeti programjában minden évben szerepel a világhírű zeneszerző életműve is, ugyanakkor nem csupán Bartók-művek csendülnek fel. 

A műfaji sokszínűségé, az alkotói kreativitásé a főszerep; a repertoárban helyet kap a kortárs komolyzene, a világzene, a jazz, a táncművészet, a könnyűzene és a képzőművészet is.

„Magától értetődő, hogy Bartók szellemiségét és a nevét viselő fesztivál összetéveszthetetlen hangulatát nem csak Budapesten szeretnénk megmutatni, hiszen ő maga is a magyar kultúra egészéből merített inspirációt” – nyilatkozta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek alapítója. Mint mondja 

a Bartók Tavasz célja már a kezdetek óta az, hogy erősítse hazánk kulturális turizmusát, és a hazai, valamint a külföldi érdeklődők egyaránt megismerjék az országot.

Kizárólag Debrecenben, Győrben és/vagy Miskolcon lép fel a tízszeres Grammy-díjas Arturo Sando; Ramón Vargas, a mexikói sztártenor; illetve a világhírű zenész-komikus páros, Aleksey Igudesman és Hyung-ki Joo. Az országos előadók között szerepel még a Bandaloop, Igudesman & Joo, Дeva, Saya Noé és Drimba Cristina, a Győri Balett, a Szegedi Kortárs Balett, a Pécsi Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Sena, a Bohemian Betyars, a Los Orangutanes, a Napfonat és a Romengo.

Budapesten olyan sztárok lépnek színpadra, mint Branford Marsalis, Julia Fischer és a Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Philippe Herreweghe és a Collegium Vocale Gent, Uri Caine, Eötvös Péter, David Fray és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Székesfehérvári Balett Színház és a Boban Markovic Orkestar, a FrenÁk Társulat, Anthony Roth Costanzo, a Magyar Állami Népi Együttes, Ton Koopman és az Amsterdam Baroque Orchestra.

További részletek és információk ITT  találhatók; további érdekességek, kulisszatitkok és interjúk pedig a fesztivál hivatalos blogján olvashatók. 

 

 Borítókép: Branford Marsalis (Forrás: Daily Press)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.