Júniusi zenei kavalkád a Kiskorona7-ben

Igazi zenei kuriózumot ígér Kollár-Klemencz László, Farkas Róbert és Dargay Marcell  Zabolátlan lovaim című estje a Kiskorona7 Óbudai Társaskörben, ahol júniusban több mint harminc meghívott művész és két zenekari fellépés várja az érdeklődőket.

Magyar Nemzet
2022. 05. 30. 14:18
Fotó: Révai Sára
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zabolátlan lovaim című produkcióval június 2-án lép fel Kollár-Klemencz László énekes-rendező-író, Farkas Róbert hegedűművész, a Budapest Bár alapítója és Dargay Marcell zeneszerző, akik különleges hangulatvilágú, szenvedélyes, lírai, ismert és kevésbé ismert dalokkal készültek erre az alkalomra. Klasszikus francia sanzonokból, a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek nagy klasszikusaiból, és a kortárs popkultúrából is szemezgettek – tájékoztatott a Kiskorona7. Az előadók többek között Brel, Yves Montand, Dalida, Viszockij, Johnny Cash, Benjamin Clementine, Cseh Tamás, Paolo Conte és Marlene Dietrich szerzeményeit gondolták újra. Az új magyar fordításokat Grecsó Krisztián, Máthé Zsolt és Kollár-Klemencz László írták.

Június 11-én a Hot Jazz Band a ’20-as, ’30-as és ’40-es évek hangulatát megidéző, Meseautó című koncertjére kerül sor, amelyen közreműködik Bényei Tamás (trombita bendzsó, ének), Kovács Tamás (harsona, ének), Fodor László (klarinét, altszaxofon), Szabó Lóránt (gitár, bendzsó), Juhász Zoltán (nagybőgő) és Galbács István (dobok). 

A Hot Jazz Band június 11-én lép fel        Fotó: 2020Millenium

A hónap során öt kamarazenei formáció is színpadra lép: június 1-jén Környei Zsófia, a Concerto Budapest koncertmestere és Gődény Márta Párizsban élő zongoraművész; 3-án Fejes Krisztina (zongora), Szabó Gábor, Langer Ágnes (hegedű), Csonka Emil (brácsa) és Onczay Zoltán (gordonka); 9-én Drahos Béla fuvolaművész és Villányi Dániel zongoraművész; 10-én Falvay Attila, Bangó Ferenc (hegedű), Tuska Zoltán (brácsa) és Éder György (gordonka), 29-én pedig Devich Gergely (gordonka) és Balogh Ádám (zongora). 

Fenyvesi Gabriella Rea zeneakadémiai hallgató oratórium és dal diplomakoncertjére június 8-án kerül sor, 24-én pedig Vadászy Domonkos ad zongorakoncertet, amelyen közreműködik Fejér Árpád Attila hegedűn. Az Óbudai Jubileumi Zenekar évadzáró koncertje június 15-én lesz Gazda Péter vezényletével. Június 20-án az Anima Musicae Kamarazenekar tartja meg – már hagyományosnak mondható – születésnapi hangversenyét. 

A Kiskorona7 interaktív gyermekprogramjai között szerepel a Bölcsiszínház, amely június 10-én délelőtt A három pillangó című dalos, bábos mesével kedveskedik a legkisebbeknek Kővári Eszter Sára (ének, mese, buborékok) és Peltzer Ferenc (gitár, hangok) előadásában. Aznap délután a Hangolda című dalos, ismeretterjesztő játékkal már az óvodásokat szólítja meg Kővári Eszter Sára és Szlama Annamária gitárművész, pedagógus. Bősze Ádám előadássorozata a zenetörténet legismertebb zeneszerzőiről és szerelmi életükről szól, a következő rész június 30-án várja a közönséget. 

Borítókép: Kollár-Klemencz László énekes, rendező, író, Dargay Marcell zeneszerző és Farkas Róbert hegedűművész, a Budapest Bár alapítója (Fotó: Révai Sára)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.